Gradonačelnik je protiv

Otkazi za 87 radnika Liburnia Rivijera Hotela

Liburnija
Nel Pavletić/Pixsell
17.12.2013.
u 15:49

- Na popisu su bračni parovi, samohrani roditelji, osobe s invaliditetom i socijalni slučajevi - kazao je Bulić podsjećajući da se u Liburnia Rivijera Hotelima otkako su u vlasništvu SN Holdinga na čelu s Darkom Ostojom prepolovio broj radnika

Nakon što je uprava Liburnia Rivijera Hotela potvrdila da namjerava u sljedeća tri mjeseca provesti program zbrinjavanja 87 radnika što zapravo za one s liste znači otkaze već  početkom iduće godine iz Sindikata Istre i Kvarnera poručili su danas da za program zbrinjavanja viška radnika u Liburnia Riviera Hotelima nema zakonskih pretpostavki i da će poduzeti sve zakonom propisane aktivnosti da ga ospore.

Predsjednik SIK-a Bruno Bulić kazao je i da će pozvati  Zavod za zapošljavanje da sukladno svojim ovlastima odbije Liburnijin program zbrinjavanja.

- Na popisu su bračni parovi, samohrani roditelji, osobe s invaliditetom i socijalni slučajevi - kazao je Bulić podsjećajući da se u Liburnia Rivijera Hotelima otkako su u vlasništvu SN Holdinga na čelu s Darkom Ostojom prepolovio broj radnika dok su prihodi porasli 15 posto, a neto dobit za više od 500 posto. 

Istodobno, oglasio se i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić koji traži stopiranje otkaza i preispitivanje odluke o najavljenim otpuštanjima. Uputio je i pismo Ostoji, kao predsjedniku Uprave većinskog dioničara LRH u kojem je naveo da je neugodno iznenađen najavama otkaza i zatražio u ime Grada Opatije kao strateškog partnera pravovremene informacije o ključnim potezima većinskog vlasnika i uprave te pozvao Ostoju da sazove hitan sastanak na kojem bi se zajednički preispitala odluka o otpuštanjima.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije