DOBRA VIJEST

Otvoren Ured državne uprave u Prelogu

22.12.2008.
u 18:06

PRELOG – Uoči Božića i Nove godine, dobra vijest za stanovnike donjeg Međimurja. Dio službi Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji preseljen je iz Čakovca u Prelog, pa će tisuće građana poslove oko prijave u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, prijave za državne poticaje, upisa u obrtni registar i drugo, od 29. prosinca moći obaviti u Prelogu.

– Prije nekoliko godina u Prelogu smo otvorili ispostavu Ureda državne uprave sa službama za prostorno uređenje i graditeljstvo te imovinsko-pravne poslove i matičarstvo, i već tada smo najavili da ćemo, što je prije moguće, dovesti u Prelog i druge službe – kazao je predstojnik Ureda Branimir Posavec. Odsad će se u ispostavi na Trgu slobode 1 obavljati i poslovi iz područja društvenih djelatnosti i gospodarstva. U tu svrhu formirani su i pododsjeci.

– Zaprimat će se zahtjevi za priznavanje statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, vodit će se upravni postupak i donositi rješenja za priznavanje mirnodopskog vojnih invalida, prava hrvatskih branitelja na opskrbninu, prava učesnika NOR-a i JNA na opskrbninu, pripomoć u kući i drugo – nabraja pomoćnica predstojnika Mirjana Krnjak. U Prelogu će se, usto, donositi i rješenja za otvaranje obiteljskih domova i vrtića, a ni invalidne osobe neće više morati putovati u Čakovec radi dokumenata za povlaštenu vožnju.

U Pododsjeku za gospodarstvo, prema riječima pomoćnice predstojnika Ksenije Brlek, izdavat će se rješenja o upisu u obrtni registar i obavljanju domaće radinosti, a poljoprivrednici će moći ishoditi te ovjeravati knjižice goriva. Novog zapošljavanja u Uredu nije bilo, već je dio službenika i namještenika iz Čakovca, preseljen na posao u Prelog, gdje će pokrivati područje grada i općina Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Goričan, Kotoriba i Sveta Marija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije