ništa od pravog proljeća

Vremenska prognoza za ovaj tjedan: Bit će promjenjivo, moguća i koja pahulja snijega

Šibenik: Gra?ani uživaju u lijepom i sun?anom vremenu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.03.2023.
u 07:49

HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Danas promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice malo kiše ili poneki lokalni pljusak, na jugu moguće praćen grmljavinom. U gorju može pasti malo susnježice ili snijega. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne u gorju prolazno i jak, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Maksimalna temperatura između sedam i 12, a na obali i otocima 12 i 15 °C. 

"Novi tjedan obilježit će promjenjivo proljetno vrijeme. Izmjenjivat će se oblačnija i sunčanija razdoblja, kiše će biti samo mjestimice i povremeno, a još početkom tjedna moguća je i poneka snježna pahulja, uglavnom u gorju, te na jugu Jadrana lokalno grmljavina. Uz umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak i jugo temperatura zraka bit će u porastu, a biometeorološke prilike nešto nepovoljnije", sažeta je vremenska prognoza HRT-a za ovaj tjedan. 

Iz HAK-a upozoravaju na vlažne i skliske kolnike, ponegdje u unutrašnjosti i Lici ima magle, a ima je i na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Mala Kapela i čvora Otočac. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Promet je povremeno usporen na dionicama cesta gdje traju radovi. HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

VIDEO: u Botaničkom vrtu nakon 130 godina za posjetitelje otvoren Alpinum

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije