Zabrinjavajući podaci

Ove godine u prometnim nesrećama poginule čak 222 osobe

prometna nesreća Vukova Gorica
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
08.09.2018.
u 14:50

Crveni križ želi građane uputiti što prvo moraju poduzeti na mjestu nesreće

Od početka godine u Hrvatskoj su u prometnim nesrećama poginule 222 osobe, od toga pet u rujnu, istaknuo je Denis Ćosić, ravnatelj osječkog Gradskog društva Crvenog križa (GDCK) u čijoj je organizaciji u subotu obilježen Svjetski dan prve pomoći, čija su tema ove godine nesreće u cestovnom prometu i njihova prevencija.

Svjetski dan prve pomoći obilježen je edukativnim aktivnostima za građane i pokaznom vježbom "Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća".

Crveni križ želi građane uputiti što prvo moraju poduzeti na mjestu nesreće, rekao je predsjednik osječkog Crvenog križa čiji su članovi građanima pokazali postupke pružanja prve pomoći.

GDCK pozvat će građane koji žele naučiti pružati prvu pomoć da im se jave kako bi organiziralo tečajeve pružanja prve pomoći, najavio je Ćosić.

Obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći priključili su se i djelatnici Odjela za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske promičući preventivne aktivnosti za sigurniji cestovni promet.

Volonteri GDCK-a Osječanima su mjerili tlak i šećer u krvi, a predstavljen je i rad Službe spašavanja života na vodi.

>> Crne prometne točke u Zagrebu

Komentara 11

BS
@bserver
15:20 08.09.2018.

Ovo ne čudi, resorna ministarstva su pustoš neznanja, indolencije i bahatosti. Ispodprosječni, neškolovani i nemotivirani upravljaju. Isto se odnosi i na gradske službe održavanja.

ST
stefj
15:59 08.09.2018.

Treba razrada te statistike, pa da vidimo gdje su se te nesreće dogodile. Sigurno je na autocestama ispod 10%... Tako da je jednostavno zaključiti - što je bolja prometnica, to je vjerojatnost za nesreću manja... A policija? Ako želi djelovati preventivno, onda će identificirati crne točke i tamo stalno biti prisutna. Ako želi puniti proračun, onda će loviti po autocestama i ravnim, kvalitetnim dionicama ostalih puteva...

Avatar rubinet
rubinet
15:41 08.09.2018.

Na žalost ništa čudno. Na cestama nema prometnika,nema ophodnja,nema kamera,nema presretača,nema isključenja i prometa, nema oštrih kazni. Nema ni prometne kulture,ali to se da korigirati kaznama: batina je iz raja izišla.... I kad prometno redarstvo uhiti prekršitelja tad se svee sredi na sudu..preko poznanika,rođa, zemljaka,preko veze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije