VREMENSKA PROGNOZA

Ovih dana zatopljenje i do 15 stupnjeva, u nedjelju moguć snijeg

split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
25.01.2016.
u 09:31

Sutra će najviša dnevna temperatura na Jadranu te mjestimice u gorskoj Hrvatskoj biti i do 15 °C

Hrvatsku će nakon nekoliko hladnih dana početkom tjedna zahvatiti zatopljenje. Maksimalna temperatura u Zagrebu, na primjer, ovih će dana dosegnuti 10 stupnjeva, u Splitu 13, a u Dubrovniku i 14. U nedjelju pak u nekim gradovima, poput Zagreba, Knina i Karlovca, postoji i mogućnost snijega.

U unutrašnjosti zemlje danas bi trebalo biti umjereno i pretežno oblačno, ujutro mjestimice s maglom. Ponegdje se očekuje slaba kiša, prijepodne uglavnom u sjeverozapadnim područjima, a od sredine dana u Slavoniji i Baranji, navodi Državni hidrometeorološki zavod.

Na Jadranu će biti djelomice, mjestimice i pretežno sunčano. Vjetar će biti većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni, na istoku i zapadni. Na Jadranu se ujutro očekuje slaba i umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak.  Najviša dnevna temperatura kretat će se između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 14 °C.

Sutra će biti većinom sunčano, ponegdje s umjerenom, na krajnjem istoku te u Istri povremeno i povećanom naoblakom. Ujutro na kopnu mjestimice će biti magla, moguće i dugotrajnija. Vjetar će biti uglavnom slab, u gorju povremeno umjeren jugozapadni, a na Jadranu sjeverozapadni, na krajnjem jugu krajem dana jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura kretat će se između -3 i 2, na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna bit će od 7 do 12, na Jadranu te mjestimice u gorskoj Hrvatskoj i do 15 °C.

>> Snježno nevrijeme paraliziralo New York i Washington

>> SAD zatrpan u rijetko viđenoj snježnoj mećavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije