VREMENSKA PROGNOZA

Padaju temperature: Gotovo cijela Hrvatska pod meteoalarmom, pravo osvježenje tek stiže

Olujno nevrijeme u Osijeku
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/3
05.09.2024.
u 07:36

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, najveće osvježenje stiže u ponedjeljak kada će temperature još pasti

Ako je suditi prema vremenskoj prognozi, stigao je kraj ljeta i prženja. Za danas je upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku osim osječke regije zbog grmljavinskog nevremena i kiša koja se očekuje. U gospićkoj i riječkoj regiji moglo bi pasti više od 50 litara kiše po metru četvornom pa je DHMZ upozorio na moguće poplavljivanje objekata te teške uvjete za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika. 

Danas se očekuje postupno naoblačenje, uglavnom od sredine dana s mjestimičnom kišom, najprije na Jadranu i predjelima uz njega. Moguće je nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu, a u noći na petak i u Dalmaciji. Na istoku djelomice sunčano, uglavnom suho, te vruće i sparno. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo. Najviša temperatura većinom između 27 i 31, na istoku i do 33 °C.

Sutra promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu. Lokalno su vrlo vjerojatni obilni i izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, posebice u prvom dijelu dana u Dalmaciji, a popodne na istoku zemlje. Poslijepodne sa zapada postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjereno jugo, u prvom dijelu dana u sjevernijim predjelima prolazno i sjeverozapadnjak te bura. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 18, na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29 °C.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, najveće osvježenje stiže u ponedjeljak kada će temperature još pasti te će se u ponedjeljak i utorak po danu kretati od 22 do 25 stupnjeva Celzijevih, a očekuje se i obilna kiša s grmljavinom. 

- U petak na kopnu promjenjivo, još mjestimice pljuskovi i grmljavina, lokalno izraženi, a tijekom vikenda prolazno stabilnije i danju vrlo toplo i vruće. Sunčanija će biti subota, nakon mjestimične jutarnje magle. Na Jadranu u noći i do sredine petka još mjestimice nevere i obilni pljuskovi, potom smirivanje, a u subotu pretežno sunčano. Nova promjena u nedjelju. Jugo u slabljenju i okretanju na prolazno buru i sjeverozapadnjak - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

GALERIJA Otvoren spektakularni most Hercegovina

Olujno nevrijeme u Osijeku
1/34

Komentara 2

AK
Aka
10:04 05.09.2024.

Slabo su to pale temp. ako bu danas opet preko 30+? Izgleda da do ponedjeljka pržiona.

Avatar kozorog
kozorog
08:30 05.09.2024.

promjena vremena, klimatološka jesen stigla, uobičajene pojave.. zbilja treba to biti udarna vijest? past će kiša, negdje jača negdje ništa.. crveni alarm, sirene, opća opasnost, vatrogasci i vojska u punoj pripravnosti, heliće i rafale dići u zrak, osloboditi lijevu traku na autocestama. ajmo narod totalno zaluditi glupostima. 2 tjedna malo toplija i odmah kriza, slike praznih jezera po grčkoj, americi, ispucala zemlja u rajastanu... ono, spustite se na zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije