razoružanje

Pakistan pregovara s talibanima kako bi zemlji osigurali mir

pakistan
Arhiv VL/Reuters
12.12.2011.
u 07:39

Zaraćene strane pregovaraju zbog čega bi odnosi između SAD-a i Pakistana mogli postati još napetiji, potvrđeno je iz militantskih krugova

Pakistanski premijer i ministar unutarnjih poslova zanijekali su glasine da vlada pregovara s talibanima te potvrdili kako će to u činiti samo u slučaju da se militanti razoružaju i predaju vlastima.

Zamjenik zapovjednika pakistanskih talibana, koji već četiri godine vode rat protiv vlade u Islamabadu, potvrdio je pak nagađanja medija da zaraćene strane pregovaraju zbog čega bi odnosi između SAD-a i Pakistana mogli postati još napetiji.

– Kategorički tvrdim kako da nikakvog dijaloga – kazao je ministar unutarnjih poslova Rehman Malik, javlja Reuters, dok je premijer Yusuf Raza Gilani ipak ostavio prostora za špekulacije naglasivši kako svi koji se predaju i odreknu se nasilja imaju šansu.

Krajem rujna pakistanska vlada zaklela se da će dati priliku miru i pokušati sklopiti nekakav sporazum s domaćim militantima. Iz militantskih krugova potvrđeno je da su pregovori o prekidu pobune u tijeku.

Komentara 6

OB
-obrisani-
13:26 12.12.2011.

ovo im ja najbolji potez

RE
rezonancija
08:23 12.12.2011.

stize arapsko proljece sa svih strana prema bliskome istoku,kad istrijebe parazite svuda ce nastupiti-ljetni ugodjaj

IR
irani
09:58 12.12.2011.

U principu sve se na kraju zavrsi pregovorima. Za potrebe javnosti i postizanje kratkorocnih politickih ciljeva dize se buka, galama, udara se u prsa i zaklinje Bogu/vragu/domovini/. U pozadini se radi tiho, naporno i bez glupavljenja na dugorocnom rjesenju. AkoAko se ne varam i u samom Afganistanu se pokusava razgovarati, zasto ne i u Pakistanu? Jedino me brine pakistanska tradicionalna nesposobnost progurati nest do kraja. Vec su oni sklapali primirja/mir/prekid sukoba s Talibanima ali su bili izigrani i postalo je jos gore nego prije. Nadajmo se boljemu ovoga puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije