dao život za druge

Dječak heroj poginuo spašavajući prijatelje od bombaša

Aitzaz Hasan
Foto: Screenshot YouTube
1/2
10.01.2014.
u 14:09

Zaustavit ću ga. Ide u školu ubiti moje prijatelje, rekao je Aitzaz Hasan i otišao u smrt

Aitzaz Hasan, 15-godišnji Pakistanac, poginuo je u ponedjeljak kada je spriječio bombaša-samoubojicu da raznese školu u Ibrahimzaiju u regiji Hangu, prenosi BBC.

Hasan je bio u društvu prijatelja ispred škole kada je zapazio muškarca s bombaškim prslukom. Iako su ga kolege pokušali spriječiti, Hasan je napao bombaša koji je potom aktivirao bombe.

– Zaustavit ću ga. Ide u školu ubiti moje prijatelje – rekao je Hasan prema svjedočenju njegova rođaka Mudassara Hassana Bangisha.

Hasan je poginuo od ozljeda nakon eksplozije, ali nitko drugi nije ozlijeđen. Mladić je tako spriječio veće krvoproliće u školi te ga Pakistanci slave kao heroja. Ljudi mu odaju počast na Twitteru i traže od vlade da ga posmrtno odlikuje.

– Moj je sin rasplakao svoju majku, no spriječio je da stotine majki plaču za svojom djecom – rekao je Aitzazov otac Mujahid Ali.

>> Rekao da ide studirati, a onda se javio: Majko, ti si mi sada neprijatelj

Komentara 2

Avatar Meggi
Meggi
22:31 10.01.2014.

'Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.' Iv 15, 12-13 Počivao u miru.

DU
Deleted user
11:33 11.01.2014.

Svjetski Islamski narodni heroj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije