Devet osumnjičenih

"Pala" dobro organizirana mreža dilera u Slavonskom Brodu

Foto: PU brodsko-posavska
10.07.2020.
u 16:12

Utvrđeno je da je jedan 33-godišnjak nabavljao veće količine droge marihuane i kokaina s namjerom daljnje prodaje

Službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad devet osoba na okolnosti počinjenja kaznenih djela u segmentu kriminaliteta droga. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno sedam osoba (u dobi od 51, 43, 38, 34, 33, 33 i 30) s područja Slavonskog Broda i dvije osobe (u dobi od 44 i 36) s područja Zagreba.

Kako se navodi u policijskom izvješću, utvrđeno je da je jedan 33-godišnjak nabavljao veće količine droge marihuane i kokaina s namjerom daljnje prodaje na području Slavonskog Broda. U dogovoru s drugih šest osumnjičenika prodavao je drogu krajnjim konzumentima. Na takav način je 40-tak puta prodao oko pet kilograma marihuane. Također je drogu prodavao preko mreže prodavatelja koju je organizirao, a kojom prilikom je u 28 navrata prodao najmanje 40 grama kokaina.

Pretragom domova i drugih prostorije te vozila na području Slavonskog Broda koje koriste osumnjičeni pronađeno je 1855 grama marihuane.

U okviru kriminalističkog istraživanja tijekom ožujka 2020. godine, u Slavonskom Brodu, pretražen je osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnjak s područja Zagreba zbog sumnje da se u unutrašnjosti automobila nalazi droga. Tom prilikom su policijski službenici u osobnom automobilu pronašli 1072 grama marihuane, namijenjene za prodaju na području Slavonskog Broda.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 36-godišnjak i 44-godišnjak s područja Zagreba po prethodnom dogovoru s 43-godišnjakom u Slavonski Brod dovezli oko dva kilograma marihuane, prodavši je 43-godišnjaku za daljnju preprodaju na području Slavonskog Broda.

Daljnjim radom utvrđeno je da je 51-godišnjak, osim kupovanja i prodaje droge, nedozvoljeno prodavao veće količine duhana.
Pronađeno je i oduzeto 140 kg duhana, a isto tako i oružje - puška ručne izrade i dva pištolja s pripadajućim streljivom, koje je nedozvoljeno posjedovao.

Policijski službenici protiv svih osumnjičenih osoba podnose kaznene prijave mjerodavnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv 51-godišnjaka policija podnosi kaznene prijave za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nedozvoljene trgovine i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Ključne riječi

Komentara 1

PE
Penzioner
17:04 10.07.2020.

Ne dirat poduzetnike,to je sigurno firma od gen. KRULJCA I DENERALA PREKO SAVE POZNAT M

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije