Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVALA UČENIKA

Jutros pala stranica upisa u srednje škole, iz CARNET-a poručuju: 'Sada radi bez poteškoća'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Upisi.hr
1/3
04.07.2024.
u 09:39

Oko dva i pol sata nakon pada iz CARNET-a su nam potvrdili kako je stranica ponovno upogonjena

Iako upisi u srednje škole još traju, i trajat će sve do objave konačnih ljestvica poretka 10. srpnja, više čitatelja javilo nam se jutros i kazalo kako imaju velikih problema sa sustavom CARNET-a, glavnom platformom za upis učenika u srednje škole. Čini se da je riječ o velikoj  posjećenosti jer učenicima stižu rezultati prijemnih ispita, a zaključno s ovim petkom brišu se svi kandidati koji nisu zadovoljili uvjete za upis u svoje željene srednje škole. Oko dva i pol sata nakon pada iz CARNET-a potvrdili su nam kako je stranica ponovno upogonjena.

– Od 7 ujutro ne može se ulogirati u sustav upisa u srednje škole da se vide rezultati prijamnih ispita. Samo se ispisuje ovo na ekranu kad se probam ulogirati – uputila nas je čitateljica jutros, zajedno sa screenshotom izgleda stranice u ranim jutarnjim satima. Dva sata kasnije, situacija se nešto malo popravila. 

Foto: srednje.e-upisi.hr

– Prošlo je sat i pol, a sustav i dalje radi polovično. Svi su sad navalili provjeravati rezultate pa je očito zapelo. Sad se vide trenutačni bodovi, ali ne učitavaju se liste na kojima se vidi detaljno koliko bodova iz ocjena, a koliko iz prijamnog ispita ima svaki pojedini učenik na listi – dodala nam je. 

Oko svega kontaktirali smo i CARNET i Ministarstvo obrazovanja te zatražili objašnjenje. Oni su nam i odgovorili: 

– Tijekom ranih jutarnjih sati došlo je do kratkotrajnog prekida rada sustava e-upisa. Sustav sada radi bez poteškoća te mu korisnici mogu pristupiti i provjeriti kako su rangirani na svojim ljestvicama poretka. Napominjemo da se prijamni ispiti još uvijek provode te u sustav nisu uneseni svi rezultati. Također, učenici do 8. srpnja u podne mogu ažurirati svoje ljestvice prioriteta, dok će konačni rezultati upisa biti objavljeni 10. srpnja – odgovorila je na upit Ana Smoljo, voditeljica Samostalnog odjela za komunikacije u CARNET-u. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Pogledajte kako napreduje sanacija Bošnjaka: Svi mještani na nogama, obnova u punom jeku!

1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije