'Mučenik' Jacques Hamel

Papa Franjo na misi o francuskom svećeniku: Kršćani pate zatočeni, mučeni, ubijani jer se ne odriču Isusa Krista

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
14.09.2016.
u 11:56

Jacquesa Hamela, francuskog svećenika ubili su džihadisti u njegovoj crkvi

Papa Franjo govorio je danas u zoru o "mučeniku" Jacquesu Hamelu, francuskom svećeniku kojega su zaklali džihadisti u njegovoj crkvi i potvrdio da je ubijanje u ime Boga "sotonski" čin.

"Kako bi bilo dobro da sve vjeroispovijesti proglase da je ubijanje u ime Boga sotonsko", kazao je papa u propovijedi u prisustvu približno 80 hodočasnika biskupije u Rouenu, na sjeverozapadu Francuske.

'Kršćani pate zatočeni, mučeni, ubijani jer se ne odriču Isusa Krista' 

U modernoj kapeli rezidencije Sveta Marta u Vatikanu gdje svakog dana drži misu u 7 sati, fotografija oca Hamela s potpisom Pape postavljena je na oltaru. "Danas u Crkvi ima više kršćanskih mučenika nego u prvim stoljećima", izjavio je Papa u propovijedi. "Kršćani pate zatočeni, mučeni, ubijani jer se ne odriču Isusa Krista", naglasio je on. "Ta je okrutnost sotonska".

Francuski svećenik bio je "dobar čovjek, blag", a ubijen je "kao zločinac".

Papine riječi o mučeništvu svećenika daju naslutiti postupak beatifikacije sljedećih godina, no na biskupiji je da skupi potrebne dokumente.

> > Dramatična poruka pape Franje: Svijet je u ratu!

Komentara 4

KL
klasika
14:58 14.09.2016.

Tako je Papa, treba vraga imenovati u prstom u njega uprti. Oni su druga vrsta i nemaju ništa zajedničkog s Europljanima i kršćanima.

DU
Deleted user
15:22 14.09.2016.

Pa hvala bogu da si napokon skuzio da su ti arapski radikali protiv svih nemuslimana i na to treba slobodno i javno ukazati..

VV
vaser vaga
18:52 14.09.2016.

ne odlazi se u nebo zato sto je netko bio ~ "dobar čovjek i blag", dragi moj tatek franjo. ti bi to trebao znati. to kao #1.... a kao #2, "izjava da "danas u crkvi ima više kršćanskih mučenika negoo u prvim stoljećima", nije tocna. bas vasa organizacija, je i mucila i ubijala prave krscane od samoga pocetka... imate vi krvi na vasim rukama, vise nego svi zlocinci svijeta zajedno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije