MUČAN SLUČAJ U AUSTRALIJI

Pedofil predator priznao 307 seksualnih prekršaja. Godinama je radio u vrtiću, sva zlodjela snimao

Ashley Paul Griffith
Facebook
02.09.2024.
u 10:57

Tijekom istrage otkriveno je da je radio u različitim vrtićima u Brisbaneu te u vrtićima u Sydneyju i Pisi u Italiji. Uhićen je u listopadu 2022. godine. Datum izricanja presude još uvijek nije postavljen, no Griffith će ponovno biti prisutan na sudu 9. rujna

Ashley Paul Griffith, bivši radnik u vrtiću, priznao je krivnju za 307 seksualnih prekršaja protiv desetaka djece pod njegovom skrbi u Brisbaneu i Italiji u razdoblju između 2007. i 2022. godine. Ova nevjerojatna prizanja jedna su od najvećih pravosudnih presudâ u Australiji u posljednjih nekoliko godina.

Na jutarnjem ročištu na okružnom sudu Queenslanda, 46-godišnji Griffith iz Gold Coasta priznao je krivnju za sve optužbe. Optužbe uključuju 190 prekršaja nezakonitog i nepristojnog ponašanja prema djeci mlađoj od 12 godina, 28 slučajeva silovanja, 67 slučajeva stvaranja materijala za iskorištavanje djece, četiri slučaja proizvodnje takvog materijala te jedan slučaj distribucije. Griffith je tijekom ročišta bio odjeven u prugastu majicu i traperice, a mirnim glasom je priznavao krivnju dok su optužbe čitale sučeve suradnice. Nije imao što reći na pitanje suca i samo je odmahivao glavom.

Prema informacijama iz Australske savezne policije (AFP), Griffith je snimao svoje navodne prijestupe pomoću telefona i kamera na radnom mjestu. Tijekom istrage otkriveno je da je radio u različitim vrtićima u Brisbaneu te u vrtićima u Sydneyju i Pisi, Italija. Uhićen je u listopadu 2022. godine. Iako je 13 dodatnih optužbi odbačeno na početku ročišta, sve žrtve su identificirane i njihove obitelji su obaviještene. AFP je također napomenuo da je Griffith radio i u nekim vrtićima gdje nije počinio prekršaje.

Na zahtjev državne tužiteljice Stephanie Gallagher sud je naredio izradu psihijatrijskog izvještaja prije izricanja presude. Datum izricanja presude još uvijek nije postavljen, no Griffith će ponovno biti prisutan na sudu 9. rujna. Roditelji jedne od žrtava govorili su ispred suda, naglasivši da su zadovoljni što je Griffith priznao krivnju, ali su izrazili zabrinutost zbog funkcioniranja sustava pravde. "Teško je vjerovati da sustav može biti toliko učinkovit kada netko poput njega može raditi ovo toliki dug period", rekli su roditelji.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Ashley Paul Griffith
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije