Pedofili vrebaju:

Pedofili: Šalji mi golišave fotke ili ću sve objaviti na internetu

'crn....zgb......21,02.2008. pedofilija snimio:boris scitar'
'boris scitar'
02.08.2011.
u 16:37

U Europi svako peto dijete trpi seksualno nasilje, no, na sreću, ta se brojka ne odnosi na Hrvatsku

“Bok ja sam Lana i imam 15 godina kao i ti, isto bi se dopisivala. Kaj radiš, u koju školu ideš, gdje živiš, kaj slušaš...”

“Malo je bed, starci mi briju, samo učenje, i boli ih briga za bilo kaj. Ne kuže me...”

“Kaj, i tebe, svi su starci isti.”

(nekoliko poruka poslije)

“Imaš kakvu fotku da mi pošalješ...”

“Tnx, a neku malo luđu, evo ja ću tebi prva poslati, kak ti se sviđa, to je s mora...”

“Slike su ti super, fakat si komad. Daj još neku, onak malo slobodniju...”

“Vau, mrak badić, di si ga kupila?”

“Daj još jednu bez gornjeg dijela. Ak nemaš kuna reci, šaljem ti bon...”

“Zakaj nedaš, gle, šalji jer ću ti ove do sada stavit na Internet, pa nek cijeli svijet gleda...”

Svako peto dijete – žrtva

Ovo su stvarne SMS-poruke koje je svojedobno dobivala maloljetnica od pedofila, koji ju je pak bez većih problema nasamario uobičajenom pedofilskom metodom, pretvarajući se da joj je “prijateljica” od povjerenja, pa je zatim ucjenjivao da mu nastavi slati svoje golišave fotografije kako bi mogao zadovoljiti svoju pohotu. Jasno, preplašena mogućim posljedicama mnoga djeca u takvoj situaciji pristaju na ucjene, a svoju tajnu drže čvrsto skrivenu od roditelja i prijatelja. Posljednje statistike govore da svako čak peto dijete u Europi trpi neki oblik seksualnog nasilja! Na sreću, ta brojka u Hrvatskoj, tvrde stručnjaci, nije toliko visoka, a koliki je broj žrtava u nas vrlo je teško reći tim više što postoji velika siva brojka takvih neprijavljenih kaznenih djela.

Razlog zašto se malo tko odlučuje okrenuti policijski broj, odnosno povjeriti se roditeljima osjetljivost je zločina, između ostalog i činjenica da je većina zlostavljača zapravo bliska žrtvi: obiteljski prijatelji, rođaci, profesori, treneri, pa čak i najuži članovi obitelji. Kako bi se napokon pokušala razbiti ta tišina, a da bi se javnost senzibilizirala za prijavljivanje tih gnjusnih djela na području cijele Hrvatske počela je preventivna četverogodišnja kampanja Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom.

Praktični savjeti

Koordinator je te kampanje u Hrvatskoj, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u prostorijama PUZ-a, Ministarstvo obitelji i branitelja. Jake snage na terenu koje će provoditi edukativne radionice u školama, dječjim domovima, obiteljskim centrima i ostalim prigodnim ustanovama djelatnici su lokalnih policijskih uprava (educirat će se i kontakt-policajci) i obiteljskih centara. Cilj je cijele kampanje djeci i roditeljima dati praktične i korisne savjete za sprečavanje i prijavljivanje seksualnog nasilja.

Pravilo donjeg rublja

A neki od najvažnijih savjeta koje svako dijete treba čuti su sljedeći: nikada ne treba davati osobne podatke na internetu, točnije Facebooku, chatu, blogovima, lozinku treba skrivati čak i od prijatelja, nikada ne stavljati fotografije sebe i drugih osoba bez odjeće ili u donjem rublju na internet niti ih slati drugima, nikada ne primati darove, bonove za mobitel i slično od nepoznatih osoba, također nikada se ne smije zaboraviti da se virtualni prijatelji mogu lažno predstavljati.

Roditeljima stručnjaci poručuju da djecu nauče što su dobri, a što loši dodiri te da sa svojim mališanima usvoje pravilo “donjeg rublja” koje glasi: druge osobe ne smiju dirati djecu po dijelovima tijela koji su obično prikriveni donjim rubljem, niti ono smije dirati druge u tim područjima.

Također, roditelje se savjetuje da se upoznaju s mogućnostima interneta kako bi ih mogli upozoriti na opasnosti na internetu, da slušaju svoju djecu što im žele reći, a da u slučaju da dijete primi neprimjerenu ili prijeteću poruku – reagiraju odmah.

Komentara 24

RE
real
17:06 02.08.2011.

ima tu puno komercijalizacije, počevši od mobilnoh operatora koji forsiraju duge razgovore, sms flirt i drugie nepotrebne gluposti... a kad nije bilo mobilki, onda su se malodobnici javljali na Hotline i nabijali račun roditejima ... a komercijalizacija je i formiranjee posebne policiske birokratije koja surfa po porno web stranama s malodobnicima otkrivajući IP adrese posjetilaca, umjesto da te web strane odmah zatvore a kreatore uhite... kruna sjega je da netko siluje - seksualno zloupotrebi, ne malodobnika, već djete s manje od 11g i prođe s smješnom kaznom ... ali to je to

X2
xychhr-200
17:18 02.08.2011.

Da ste još objavili brojeve tog \"Hrabrog telefona\", policije i obiteljskog centra... možda bi to i nekome pomoglo..!

MI
mightymraz
10:25 03.08.2011.

eto, spomenes crkvu i pedofiliju u istom postu i odmah ti je admin brise... rade pocnite pisati pametne clanke, a ne filtrirati ovakve stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije