izgubili kredibilitet

Penava oštro po Stožeru: Imaju dvostruke kriterije, sve su nas svojim odlukama doveli u izrazitu nesigurnost

Zagreb: Dolazak novoizabranih saborskih zastupnika na konstituirajuću sjednicu 10. saziva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
28.07.2020.
u 13:36

Podsjetio je kako su svi mogli vidjeti kako je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković bio u fizičkom kontaktu sa zaraženom osobom kao i na fotografiju gdje je Plenković s još 4 osobe koje su zaražene

Preporuke nacionalnog stožera civilne zaštite radi cjelokupne situacije vezane za Covid – 19 stavljene su pod veliki znak pitanja radi podilaženja ili izlaženja u susret određenim osobama. S jedne strane insistira se i bombardira nas se s potrebom držanja distance od 2 metra dok svi zajedno svjedočimo drugačijim primjerima, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Podsjetio je kako su svi mogli vidjeti kako je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković bio u fizičkom kontaktu sa zaraženom osobom kao i na fotografiju gdje je Plenković s još 4 osobe koje su zaražene korona virusom. Ukazao je i na slučaj iz Bjelovara i tamošnjeg Gradskog vijeća gdje su svi morali u samoizolaciju osim pojedinaca koji ne moraju jer su dobili mišljenje prijatelja i kolega često članova iste stranke. U isto vrijeme, kako kaže Penava, MORH poziva na ne dolaženje u Knin na obljetnicu Oluje radi epidemije Covida-19.    

- Sve to pokazuje kako je došlo do grubog narušavanja profesionalnosti članova Stožera i samim tim gubljenja povjerenja u državni sustav i to igrom političara i politike za svoje potrebe. I samim činom što premijer nije morao u samoizolaciju stvorena je ružna slika. U isto vrijeme građanima je poslana poruka da se određeni pojedinci mogu ponašati kako hoće, da su oni iznad sustava i da njih Covid-19 ne može napasti jer su imuni na njega. Sve to pak je grubo poigravanje s državnom i svima nama, kazao je Penava.

Dodao je i kako radi svega toga za njega osobno bilo kakva zabrana svatova i vjenčanja, kao i restrikcije, gube smisao jer su čelni članovi nacionalnog Stožera izgubili kredibilitet radi svojih dvostrukih odluka.

- Sve su nas svojim odlukama doveli u izrazitu nesigurnost i stanje ugroze. Njima svima treba zahvaliti, a građane bih pozvao da unatoč takvim lošim primjerima od strane predsjednika Vlade i članova Stožera paze na svoje zdravlje i zdravlje svojih ukućana. Pozvao bih da izbjegavaju neke visoko rizične trenutke za koje ne znam što su ako to nisu fizički kontakti sa zaraženim osobama i neposredna bliskost s njima. Zahvaljujući takvom neodgovornom ponašanju građani su stavljeni u drugi plan radi neodgovornog, nezrelog i nedopustivog ponašanja pojedinaca, zaključio je Penava. 

VIDEO Ivan Penava o izlasku iz HDZ-a

Komentara 8

VB
vbn25
14:57 28.07.2020.

Upravo suprotno - Stožer nas je svojim odlukama doveo do jednog od najnižih brojeva preminulih u Europi!

JU
Judita
15:02 28.07.2020.

Penavu toliko frustrira činjenica što je napustio HDZ, a njima ide još bolje bez njega pa ima potrebu spominjati situaciju od pr.Kr. obzirom da argument protiv Plenkovića koji drži vodi ne postoji.

Avatar Šipo
Šipo
15:04 28.07.2020.

Nije se sa Škorom uspio vinuti u visine i sada kmeči. Prestani turati nos gdje ti nije mjesto, a posebno ne tamo gdje struka vodi glavnu riječ - struka sa kojom nemaš ničega zajedničkoga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije