OGLASIO SE ZASTUPNIK

Stipo Mlinarić Ćipe prijavljen zbog izvlačenja novaca iz udruge, isplivale poruke: 'Domi ponesi mi 500'

Zagreb: Izborni stožer Domovinskog pokreta gdje se čekaju rezultati izbora za Europski parlament
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
21.08.2024.
u 20:01

Domi, ponesi mi sutra navečer 500, pisalo je u jednoj od Whatsapp poruka koje je zastupnik Ćipe poslao suradniku njegove udruge, kako bi mu ''vratio'' novac isplaćen s računa udruge za posao koji je obavljao obrt

Kaznena prijava podnesena je protiv Stipe Mlinarića Ćipe, kandidata za zamjenika Ivana Penave na čelu Domovinskog pokreta, i to zbog izvlačenja oko 8.000 eura, doznaje Jutarnji list. Medij navodi kako ju je podnio upravo Marko Radić, brat zamjenika predsjednika Marija Radića koji je ove srijede potvrdio svoju kandidaturu na čelu stranke, u jeku unutarstranačkih sukoba koji su ovih dana na vrhuncu. 

- Domi, ponesi mi sutra navečer 500 - pisalo je u jednoj od Whatsapp poruka koje je zastupnik Ćipe poslao suradniku njegove udruge, kako bi mu ''vratio'' novac isplaćen s računa udruge Centar dr. Ivana Šretera za kulturu sjećanja na žrtve ratova i poraća za posao koji je obavljao obrt. Kaznena prijava dostavljena je ove srijede Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Osijeku. 

- Riječ je o kaznenim djelima protiv službene dužnosti, zloupotreba službena dužnosti i položaja iz članka 291., a i o kaznenom djelu krivotvorenja poslovne isprave - potvrdio je odvjetnik Mladen Jurić. Jedan od ključnih svjedoka koji ide u prilog kaznenoj prijavi je Dominik Bebek, ''Domi'' iz poruka, koji je inače zaposlenik Domovinskog pokreta te vlasnik obrta za promidžbu High Quality Ads. 

''Misleći kako činim dobro djelo i na inzistiranje gospodina Mlinarića, usmenim putem dogovorili smo određeni iznos gotovine koji ću ja, po primitku uplate, mjesečno isplaćivati gospodinu Mlinariću s ciljem financiranja informanata koji dostavljaju ključne informacije i dokaze Centru dr. Šretera, dok sam ostatak zadržavao za posao, vezano uz djelovanje Centra dr. Ivana Šretera na digitalnim platformama, kako je definirano ugovorom'', potvrdio je Bebek u izjavi, navodi Jutarnji list. O svemu se u međuvremenu oglasio i Stipe Mlinarić Ćipe te za N1 komentirao kako su novinari ''plaćenici'' Marija Radića. 

POVEZANI ČLANCI:

-  S tom udrugom sam i dva odvjetnička ureda podnio 12 kaznenih prijava. Udruga je SOA-u i krim policiju dovela na dvije potencijalne masovne grobnice, dakle oni su napali jednu takvu svetu stvar, koja se ne financira iz države i niti iz ničega. Sve što je udruga radila za to je znao DORH, SOA i krim policija. I sad se taj pamflet gura kroz novine, zamislite dva dana nakon što sam se kandidirao za zamjenika, a to govori o tom čovjeku što želi od stranke napravit i što želi od neke dobre stvari, želi spaljenu zemlju - komentirao je. 

- Nitko iz DORH-a me nije zvao ni iz institucija, samo plaćeni novinari koji su na ‘sisi‘ Marija Radića, zamislite kakva je to kaznena prijava - dodao je. 

>> VIDEO Mario Radić prelomio, kandidirat će se za čelnika DP-a! 'Podredio sam sebe cijelog uspjehu stranke'

Komentara 18

AN
AntePortas9
21:18 21.08.2024.

Potpora Ćipe... Samo naprijed!

BR
BRSA
00:00 22.08.2024.

Na koji drugi način informanti koji žele ostati anonimni i žele za novac dati informacije o masovnim grobnicama mogu biti plaćeni za dobivene informacije o masovnim grobnicama, osim gotovinom bez računa? Ovo je siva zona, ali kako pronaći informante koji će uopće dati informacije badava ili riskirati da im se ime objavi na računu?

EZ
ezer
21:34 21.08.2024.

Dok jedni mešetare s milijunima druge prozivaju za nekoliko stotina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije