O predsjedničkim izborima

Penava: Ti izbori nam trenutno nisu u fokusu, odluku će tijekom rujna donijeti glavna tijela stranke

Zagreb: Ivan Penava o rezoluciji o genocidu u logorima u crnogorskom parlamentu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
30.07.2024.
u 16:41

Penava je raspisao odluku o unutarstranačkim izborima u DP-u tijekom kojih će se, nakon provedenih parlamentarnih i europarlamentarnih izbora, birati predsjednik stranke kao i sva druga najviša stranačka tijela.

Komentirajući najave kako će bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac biti kandidat HDZ-a na predstojećim predsjedničkim izborima predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je kako ta stranka još nije odlučila koga će podržati kao niti hoće li možda i oni imati svoga kandidata za izbore. 

- Trenutno mogu samo reći kako su sve opcije na stolu pa čak i ona da DP ima svoga kandidata za predsjednika. Poznajem Dragana Primorca i s njim imam dobar odnos. Primorac je kao ministar bio jedna od ključnih osoba prilikom osnivanja Vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružička. Isto tako imamo i dobre odnose s aktualnim predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem – rekao je Penava.

Dodao je kako je danas raspisao odluku o unutarstranačkim izborima u DP-u tijekom kojih će se, nakon provedenih parlamentarnih i europarlamentarnih izbora, birati predsjednik stranke kao i sva druga najviša stranačka tijela. Prema njegovim riječima DP je parlamentarnim i europarlamentarnim izborima ostvario odlične rezultate te da žele kroz unutarstranačke izbore osigurati dobru osnovu za dalje izazove koji su pred DP-om.

- Odluku o predsjedničkim izborima donijet ćemo tijekom mjeseca rujna. Oni nam sada nisu u fokusu za razliku od lokalnih izbora koji nam dolaze u svibnju iduće godine. Kako god glavna tijela stranke će donijeti konačnu odluku – rekao je Penava.  

VEZANI ČLANCI: 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

GO
Godežav
18:36 30.07.2024.

Ako DP ima simpatija prema Milanoviću onda je ta stranka totalno fulala orijentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije