Najbolji u Hrvatskoj

Perašin prvi u strojarskim konstrukcijama, a Lipšinić u tehničkoj mehanici

tehnicka
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
23.05.2014.
u 11:51

Učenik Tehničke škole Karlovac Alen Blažević drugi je u auto cadu, Luka Dobrinić elektromehanici, a Marko Ivančić treći u catii

Učenik 4. at razreda Tehničke škole Karlovac Antonio Perašin državni je prvak u strojarskim konstrukcijama. Njegov godinu mlađi kolega Zvonimir Lipšinić najbolji je pak u tehničkoj mehanici.

Nastavak školovanja

Karlovački srednjoškolci hvalevrijedan uspjeh ostvarili su na državnom natjecanju učenika strojarske i elektrotehničke struke u Zagrebu.

Dvojici državnih prvaka treba još pribrojati i Alena Blaževića koji je bio drugi u auto cadu. Luka Dobrinić viceprvak je u elektromehanici, dok je Marko Ivančić treći u catii. Za sjajan uspjeh zaslužni su i njihovi mentori Anto Gagula, Tonćo Cigić, Rifet Harambašić i Dragan Grgić.

– Još u osnovnoj školi sudjelovao sam na natjecanjima iz tehničke kulture. Logičan slijed bio je nastavak školovanja u Tehničkoj školi u kojoj završavam program računalnog tehničara za strojarstvo. U tom smjeru nastavljam i dalje, u Karlovcu, Zagrebu ili Rijeci – ispričao nam je državni prvak Antonio Perašin.

I ostali učenici zadovoljni su ostvarenim, kao i mentori.

– Tehnika je ta koja poboljšava standard građana i velika je stvar biti najbolji u Hrvatskoj. Posebno kada do te titule dođe jedan mladić iz malog Ozlja. To je biblijski uspjeh – napominje mentor Tonćo Cigić, koji punih petnaest godina radi u školi kao profesor strojarskih konstrukcija.

Ravnatelj Tehničke škole Karlovac Mile Lulić podsjeća da su već nekoliko godina u državnom vrhu u natjecanju struka.

Karlovački stručnjaci

–Sada imamo dva prva i druga, kao i jedno treće mjesto. Pratimo situaciju na tržištu rada, kao i u metaloprerađivačkoj industriji. Važno je da i oni budu upoznati sa uspjesima naših učenika, koji će se dalje školovati i usavršavati u svojim zanimanjima – poručuje Lulić.

Treba napomenuti da su i u vrijeme krize poslodavci zapošljavali strojare, mehatroničare i druga slična zvanja, čije stručnjake obrazuje ova škola. Stoga je svake godine za njihove programe interes vrlo velik i većina mjesta se popuni već u prvom roku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije