Razvrstavanje otpada

Petrinjci dobivaju 23.400 plastičnih kanti

kante
Foto: Antun Petračić
1/5
06.10.2014.
u 15:47

Vrijednost svih posuda iznosi oko 4,4 milijuna kuna

Gradska tvrtka Komunalac Petrinja danas je počela dostavljati po tri raznobojne plastične kante za razvrstavanje kućnog otpada i ostavljati informativni listić s napucima o postupanju s otpadom i zaštitom okoliša. Komunalci su ujutro, još po magli, prvu plavu, žutu i smeđu kantu unijeli u dvorište gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, koji je potpisao otpremnicu i preuzeo novu obvezu, kao i ostalo građani. Posude se dijele besplatno, vlasništvo su grada, pa će ih Komunalac Petrinja održavati, servisirati i redovno prazniti.

Danas je počela podjela korisnicima čiji se otpad odvozi ponedjeljkom, za deset dana na redu su oni s odvozom utorkom i tako redom do konačne podijele. Kante će se domaćinstvima dijeliti i subotom do 13 sati. Za gradsko područje i sva sela naručeno je 23.397 trobojnih posuda od 120 litara, stotinu od po 240 litara za stambene zgrade, za zelene otoke 144 cinčanih kontejnera od po 1100 litara, 50 košarica za otpad s pepeljarom na betonskom postolju i 15 kompleta malih edukativnih kanti za hodnike škola i vrtića.

Vrijednost svih posuda iznosi oko 4,4 milijuna kuna, od čega 80 posto financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak se namiruje iz gradskog proračuna. Za efikasniju zakonsku obvezu zbrinjavanja, razvrstavanja i raspolaganja otpadom po istom sustavu financiranja Grad je s daljnjih šest milijuna kuna nabavio dva kamiona smećara i posebni stroj za razgrtanje i sabijanje smeća na glavnom odlagalištu.

>> Vinkovčani dobijaju kante za razvrstavanje kućnog otpada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije