SURADNJA

Philips i Specijalna bolnica Sv. Katarina postali strateški partneri u području personalizirane medicine

27.06.2017.
u 16:25

U ime Specijalne bolnice Sv. Katarina, ugovor je potpisao prof.dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina, a u ime Phillipsa, gospodin Reinier Schlatmann, izvršni direktor za Philips CEE.

Hrvatska bolnica Sv. Katarina, Europski centar izvrsnosti i jedna od vodećih svjetskih korporacija Philips potpisali su ugovor o strateškom partnerstvu iz područja personalizirane medicine. Ovim Ugovorom dogovorena je suradnja na razvoju inovativnih metodologija iz područja personalizirane (precizne) medicine čime se Republika Hrvatska iznimno snažno pozicionira na svjetskom tržištu. U ime Specijalne bolnice Sv. Katarina, ugovor je potpisao prof.dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina, a u ime Phillipsa, gospodin Reinier Schlatmann, izvršni direktor za Philips CEE. Svečanosti potpisivanja je nazočilo desetak regionalnih direktora Philipsa te Jeroen tas, izvršni dopredsjednik Philips-a.

Povodom potpisivanja Ugovora, prof. dr. sc. Dragan Primorac, je izjavio: „Posebna je čast biti strateški partner tvrtki koja posljednjih 10 godina u Europi prednjači u broju patenata i koja razumije golemi značaj personalizirane medicine na razvoj zdravstvene industrije. Ovo smatram ogromnim iskorakom i za hrvatsko zdravstvo jer je, od svih država u regiji, Philips za strateškog partnera odabrao upravo Specijalnu bolnicu sv. Katarina. Sretan sam što hrvatsko zdravstvo, u koje duboko vjerujem, čini pionirski iskorak kako bi predvodilo u uvođenju integriranog koncepta personalizirane medicine.“

„Mi u Philipsu želimo učiniti zdravlje osobnim i tome smo potpuno posvećeni. Vjerujemo da možemo pomoći povesti transformaciju zdravstvene skrbi na način koji je prije bio nezamisliv – tako da pacijentima ponudimo bolju i personaliziraniju njegu. U suradnji s našim strateškim partnerom, Specijalnom bolnicom sv. Katarina, vidimo značajnu mogućnost razvoja inovativnih programa precizne medicine u Hrvatskoj. Siguran sam da ćemo tako zajedno utjecati na poboljšanje kvalitete života i stvoriti budućnost zdravstvene skrbi, budućnost koja počinje danas”, rekao je Reinier Schlatmann, izvršni direktor za Philips CEE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije