AUTOM UDARIO I USMRTIO 13-GODIŠNJAKA

Policija otkrila detalje o pijanom vozaču: 'Krenuo je bježati kad nas je vidio. Čuli smo ga kako govori majci da šuti'

Cage: Automobilom usmrtio dječaka na biciklu te se udaljio s mjesta nesreće
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/21
24.08.2024.
u 21:02

Policija je utvrdila da gotovo nije bilo tragova kočenja, a sumnja na počinitelja pala je nakon što su pronašli razbijeno vozilo ispred njegove kuće i čuli ga kako majci govori da ništa ne kaže.

Velika tragedija zadesila je malo mjesto Cage, blizu Okučana, kada je pijani vozač (50) autom naletio na 13-godišnjaka koji se zajedno sa trojicom prijatelja nakon treninga vraćao kući  Nakon nesreće, vozač se udaljio s mjesta događaja, no ubrzo je pronađen u svojoj kući u Trnakovcu, gdje je pružao otpor policiji.

Prema riječima policije, osumnjičenik je sjedio u dvorištu kada je ugledao policajce i krenuo bježati. "Počinitelj je sjedio u dvorištu i kada nas je vidio, krenuo je bježati, ničim izazvan. Krenuli smo za njime, uporabili smo sredstva prisile, počeo je biti agresivan, vrijeđati, napadati...", izjavio je Mijo Kršić, voditelj Službe za javni red i sigurnost PU brodsko-posavske, za Dnevnik.hr. 

Trojica dječaka koja su se vraćala s treninga, među kojima je bio i tragično stradali 13-godišnjak, nisu nosila kacige ni reflektirajuće prsluke. Vozač je imao 2,45 promila alkohola u krvi te je tvrdio da se tog dana vratio s gradilišta u Zagrebu i počeo piti. Policija je utvrdila da gotovo nije bilo tragova kočenja, a sumnja na počinitelja pala je nakon što su pronašli razbijeno vozilo ispred njegove kuće i čuli ga kako majci govori da ništa ne kaže. "On je svjestan da je naletio na djecu i svjesno im nije pomogao. Optužio ih je da su trebali ići nogostupom... Koncentracija alkohola bila je zastrašujuća, 2,45 promila...", dodao je Kršić.

VEZANI ČLANCI: 

Načelnik općine Aca Vidaković također je izrazio zabrinutost zbog stanja na cestama: "Promet je prevelik i mora se korigirati na druge načine, prije svega brzina. Policija će morati pripaziti na kretanje i brzinu vozila." Vidaković je najavio da će Općina proglasiti dan žalosti u utorak.

Dan nakon tragedije, prijatelji i poznanici došli su se oprostiti od tragično preminulog dječaka, ostavljajući lampione i izraze sućuti. Zbog sumnje da je 50-godišnjak počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, priopćila je brodsko-posavska PU.

Cage: Automobilom usmrtio dječaka na biciklu te se udaljio s mjesta nesreće
1/21

Komentara 2

DU
Deleted user
21:07 24.08.2024.

20 godina zatvora.... Sve ispod toga je sprdnja od pravosuđa

KB
k.brijeg
21:40 24.08.2024.

Krivnja je sto posto pijanog vozača ali čitajući članak vidim da policija ne provodi nikakvu kontrolu biciklista i pješaka koji se kreću prometnicama u večernjim satima bez reflektirajučeg prsluka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije