LIPIK

Pijavice nosile krovove i čupale drveće

31.08.2003.
u 00:00

Jako nevrijeme praćeno tučom jučer poslije podne zahvatilo je i đurđevačku Podravinu

Jučer ujutro između 3 i 4,30 olujno nevrijeme zahvatilo je područje Lipika. Jak vjetar s nekoliko tzv. pijavica oštetio je više gospodarskih i elektroenergetskih objekata, te rušio drveće preko prometnica. Osobito teško bilo je u naselju Topolik, gdje su smješteni povratnici, jer je vjetar odnio krovove s dvije barake.

- Bilo je strašno. Uspjeli smo spakirati stvari i pobjeći, a obećano nam je kako ćemo dobiti smještaj u novoj baraci - rekla nam je Svjetlana Stanišljević, koja je s troje djece jučerašnji dan provela kod susjedne obitelji Ilić. - Kad je vjetar uhvatio krov i bacio ga na zemlju, puklo je kao bomba! Komad linoleuma mi je proletio kraj glave, skoro me ubio - dodao je još pomalo uplašeno Dragan Gajić. Stanovnicima Topolika jučer su pomoć prvi pružili članovi humanitarne organizacije ADR, koji su najlonom pokrivali barake.

Montažna zgrada lipičke Šumarije urušila se, namještaj iz nje vjetar je razbacao po dvorištua voda je uništila kompjutere. Snažan vjetar "pokupio" i dvadeset metara krova sa zgrade LIPIK glasa, a oštećena je i Podravkina tvornica "Studenac". Vjetar je čupao stabla u parku Zdravstveno-rekreacijskog centra, pa je oštećena zgrada na lipičkim bazenima. Zbog srušenih stabala tijekom prijepodneva otežano se prometovalo lipičkom Ulicom Marije Terezije, te cestama kroz Gaj i Dragović. Bez struje su bila naselja Veliki Banovac, Japaga, Kapetanovo Polje, jedna ulica u Pakracu.

I đurevačku Podravinu oko 16.20 sati zahvatilo je olujno nevrijeme. Tuča je padala u Šemovcima, vjetar je lomio grane na stablima, a jedno je palo i na cestu prema Virju. U Virju i Novigradu Podravskome poplavljena su dvorišta i ulice. Olujno nevrijeme podiglo je krov na kući u Križevačkome Ivancu. Tuče je bilo i u potkalničkom kraju i selima podno Bilogore, a u Sv. Petru Orehovcu vjetar je odnio krov škole.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije