Nikola Selaković:

'Pio sam hrvatsku vodu, kada dođete u Beograd kušajte našu'

Orsat Miljenović i Nikola Selaković, portal (1)
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
12.03.2013.
u 16:20

Nekada se u svemu ne slažemo, ali se barem slažemo da se u nečemu ne slažemo. Toga je u prošlosti nedostajalo, rekao je o razgovoru dvaju ministara Selaković.

Ekspertni timovi ministarstava pravosuđa Hrvatske i Srbije sastat će se za najviše mjesec dana u Beogradu, a i susreti dvaju ministara održavat će se dvaput godišnje kako bi riješili bilateralne pravosudne probleme, najavili su ministri, naš Orsat Miljenić i srbijanski Nikola Selaković.

Sastali su se prvi put od smjene vlasti u Srbiji. Proširena teritorijalna jurisdikcija srbijanskog suda na sve ratne zločine koji su se dogodili na području bivše Jugoslavije zasad je zakonska prepreka Beogradu da prihvati ponuđeni hrvatski prijedlog međudržavnog sporazuma o procesuiranju ratnih zločina. Ministri nisu razgovarali o tužbama za genocid. A razgovarali su još o recipročnom odnosu u vezi s pitanjem vlasništva nad nekretninama, međudržavnom ugovoru o izvršenju kazni, pitanjima sukcesije, zajedničkoj borbi protiv organiziranog kriminala te razmjeni iskustava oko ulaska u EU.

– Nekada se u svemu ne slažemo, ali se barem slažemo da se u nečemu ne slažemo. Toga je u prošlosti nedostajalo, rekao je o razgovoru dvaju ministara Selaković. Kako je svojedobno kao asistent na beogradskom Pravnom fakultetu Selaković na neprimjeren način poslao poruku "Kupujmo srpsko" tako što je tijekom predavanja jednoj studentici uzeo bocu hrvatske vode i bacio je u kantu za smeće, na naše pitanje je li u Zagrebu pio hrvatsku vodu ili je ponio srpsku, Selaković je odgovorio: – Naravno da sam pio hrvatsku vodu. Pozivam vas da kad dođete u Beograd kušate neku našu vodu, Knjaz Miloš ili Karađorđe.

>>Studentici oduzeo bocu s hrvatskom vodom i bacio je u koš

Komentara 3

ET
etotak
16:34 12.03.2013.

Nepotreban clanak.

OB
-obrisani-
17:18 12.03.2013.

12.03.2013. u 17:12h vjeruj svojim očima je napisao/la: ------------------------------------- to sto znas par reci vise od prosecnog Hrvata ne znaci da si u pravu... Recimo da znam neke pravne stvari, pa cu zato da te testiram- daj mi jedan primer u uporednom pravu ili ne mora biti uopste pravo da se jednoj zemlji arbitrarno zabranjuje da stiti svoje interese koja je sama definisala? Neces ga naci zato sto tvoje nebuloze nemaju nikakvo utemeljenje u pravu!

DU
Deleted user
17:48 12.03.2013.

Ako isrcpe sve sudske instance, i pri tome se smatraju zakinutim, onda imaju mogućnost tužiti hrvatsku državu Europski sud pravde u Strasbourgu, čija presuda je pravosnažna i mora se sporvesti u punom obimu. Odgoda presude nastupa samo ako uslijedi žalba tužene države, ali je nakon toga svaka presuda Europskog suda pravde u Strasbourgu pavosnažna za obe strane (tuženog i tužitelja) i mora se ispuniti u punom obimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije