Jasan stav

Plenković: Idemo s prvom velikom reformom koju smo predstavili. Cjelovita je, ima smisao i tri cilja

Andrej Plenković
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
15.11.2016.
u 17:33

'To je samo dio ukupnih aktivnosti Vlade u 2017. godini. Kasnije mjere koje će se poduzimati su ukidanje parafiskalnih nameta, stvaranje boljeg poslovnog ozračja, kvalitetan dijalog s GSV-a...', rekao je, između ostalog, premijer.

– Donijeli smo paket porezne reforme koja je cjelovita, ima smisao i tri cilja: veći dohodak, rasterećenje poduzetništva i stabilne javne financije. Što se tiče amandmana Mosta, moj je stav jasan, takav će biti i stav HDZ-a, a svatko ima pravo pokretati inicijative u Saboru – rekao je premijer Andrej Plenković u Splitu, kamo je danas doveo čak petero ministara.

– Idemo s prvom velikom reformom koju smo predstavili, a to je samo dio ukupnih aktivnosti Vlade u 2017. godini. Kasnije mjere koje će se poduzimati su ukidanje parafiskalnih nameta, stvaranje boljeg poslovnog ozračja, kvalitetan dijalog s GSV-a... Idemo u vrlo intenzivnu pripremu proračuna za 2017. Ministar financija i svi ostali pripremaju ozračje u kojima ćemo servisirati obveze i smanjiti državni deficit jer želimo izaći iz procedure prekomjernog manjka – rekao je Plenković koji je dan u Splitu počeo s ministrom obrane Damirom Krstičevićem na otkrivanju spomen-obilježja "Spomen i želja" na plaži Kašjuni svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima poginulim u Domovinskom ratu, čime je obilježena 25. obljetnica obrane Splita i razbijanja pomorske blokade.

Plenković i Krstičević još su jednom potvrdili kako ministar obrane odlazi u Međugorje u posjet BiH.

Plenković se sastao i s gradonačelnikom Ivom Baldasarom. Razgovarali su o administrativnom centru koji će se graditi na Trgu Hrvatske bratske zajednice, o projektu Istočne obale, za koji Baldasar kaže da je zastao i bez Vlade ga neće moći pokrenuti, o Dračevcu, Spaladium Areni...

– Nadam se da će ova Vlada pokazati više zanimanja i interesa da Split dobije status zaista drugog grada u RH, a ne da bude jedan od gradova. Mi smo drugi grad po svemu, i po snazi i po broju stanovnika i po potencijalu, po svemu, ne želimo se uspoređivati s drugim gradovima. Ali ako Split dobije svoje ovlasti, mislim da sigurno može biti motor koji će vući dobar dio Dalmacije i Hrvatske – rekao je nakon sastanka Baldasar.

Plenković: Zakon o sportu je na snazi

Premijer je bio i na splitskom Sveučilištu, gdje ga je rektor Šimun Anđelinović upoznao s planovima, širenja u Klis i Solin, a potom s ministrima Krstičevićem, Gabrijelom Žalac, Garijem Cappellijem i Ninom Obuljen Koržinek održao sastanak sa županom Zlatkom Ževrnjom. Potpisana su dva paketa ugovora, vezanih za zaštitu baštine i kapitalne potpore čija je ukupna vrijednost 40 milijuna kuna.

– Ovo je signal konkretne potpore Vlade Splitsko-dalmatinskoj županiji  – poručio je Plenković. Splitske novinare je zanimalo kada će se počet primjenjivati Zakon o sportu.

– Zakon o sportu je na snazi, treba se primjenjivati u cijelosti – odgovorio je Plenković.

Komentara 9

NE
Netko92
20:55 15.11.2016.

Ima li sta za prodat

LE
LeonardS
19:59 15.11.2016.

Premijeru , bez prve reforme a to je pravosuđe možete samo davati intervjuje i to će vam biti maksimum , koga se želi zaštiti ?

Avatar mi hrvati
mi hrvati
20:13 15.11.2016.

Plenkovicu opet ti hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije