PREMIJER U BERLINU

Plenković o Milanoviću: Meni je malo smiješno gledati njega kao korisnog idiota u interesu Rusije

Ovako su Milanović i Plenković izgledali prije dvije godine na proslavi 31. obljetnice 4. gardijske brigade
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
14.10.2024.
u 15:32

Plenković je također kazao kako Milanovićeva politika 'nije na korist Hrvatskoj'.

Zanimljivo je da oporba nikada nije zatražila niti jedne od lažnih Milanovićevih teza. Milanović je godinama već govorio u eter da smo mi veleizdajnici i da zastupamo neke tuđe interese, da smo poslušnici. Ja nisam čuo da je oporba pokrenula inicijativu da provjerava njegove navode. Dapače, on je rekao za HDZ da je nacistička stranka. Nisam čuo inicijativu da se provjeri je li to istina ili nije i tražiti od njega odgovornost. Nisam čuo da se tražilo da se Milanović ispriča za svoje izjave, kazao je to u Berlinu Andrej Plenković komentirajući zahtjev da SOA traži provjeru financiraju li Rusi kampanju predsjednika Zorana Milanovića. Premijer je bio na Samitu Berlinskog procesa o zapadnom Balkanu.

Plenković je također kazao kako Milanovićeva politika 'nije na korist Hrvatskoj'. - Meni je malo smiješno gledati njega kao korisnog idiota u interesu Rusije - rekao je Plenković. Kazao je također da je Milanović bio protiv sudjelovanja u Inicijativi tri mora te da ju time slabi. - On ne želi tamo ići, ne želi čuti za tu inicijativu. Što radi s time? Slabi je. U čiju korist? U korist onoga koji nije u toj inicijativi, a to je Rusija. U čiju korist je Milanović napadao sve one u Hrvatskom saboru ako budu za članstvo Finske i Švedske u NATO-u? Za čiju je to korist? Za čiju je korist spriječiti proširenje NATO-a. Vjerojatno za korist Rusije - rekao je Plenković. Dodao je da Milanović tri godine ne zagovara podršku Ukrajini te se zapitao u čiju je to korist.

- On je vjerojatno jedini lider koji se nije sastao sa Zelenskim. Ni jedanput nije otišao u Kijev. Moramo se zapitati čija je to politika, kome ide to na korist? Hrvatskoj sigurno ne - kazao je.

VEZANI ČLANCI

Komentara 50

VI
Vivian
16:07 14.10.2024.

Zoran ne zna ni sam za cije interese radi. Svadjanje i vrijedjanje su jedine njegove vrline. U svakom slucaju sramoti zemlju ciji je predsjednik.

LI
liberta
16:39 14.10.2024.

Budite sigurni da ovaj puta Basti su odbrojani dani ko predsjedniku. Tak je bilo i sa Mesićem. Na sreću naši državni interesi brane se tamo gdje Basta nije dobrodošao.

GO
Gof33
15:49 14.10.2024.

a u čijem interesu ti radiš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije