Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJE ŽRTVE SU ŽENE

Plenković o ubojstvima u Zagrebu: Za svaku je osudu, smatramo da je to grozan fenomen

Premijer Plenković posjetio je Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/14
05.04.2024.
u 14:32

Uveli smo izmjene kaznenog zakona kojim je femicid kazna najmanja 10 godina. Upravo smo to uveli kako bismo odvraćali potencijalne počinitelje, poručio je

Premijer Andrej Plenković dao je izjave za medije ovog petka iz Zagreba pa se osvrnuo na niz tema, među kojima su i ubojstva žena koja su se dogodila u Zagrebu u jutarnjim satima. Plenković je osudio te zločine pa i poručio kako se upravo zbog ovakvih slučajeva pooštrava zakon te uvodi i kazneno djelo femicida. 

- Najoštrije osuđujem ova ubojstva. Uveli smo izmjene kaznenog zakona kojim je femicid kazna najmanja 10 godina. Upravo smo to uveli kako bismo odvraćali potencijalne počinitelje takvih kaznenih djela, smatramo da je to grozan fenomen. Ovo je jedna od najgnjusnijih kaznenih djela, nedopustiva je i za svaku osudu - poručio je Plenković. Plenković je, predstavljajući program stranke, naveo i kako planiraju uvesti jednu godinu staža žena za svako rođeno dijete.

Premijer Plenković posjetio je Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba
1/14

- Naš je ritam jako brz, obavili smo to prošlu subotu, bili smo u Komarni. Bilo je jako simpatično, dobra je bila atmosfera, svi kandidati su došli. Dosta kolega je opalilo sunce pa su bili rumeni. S nama su prijatelji iz Hrvatske stranke umirovljenika, imali smo sjajnu suradnju s njima. Vidjeli ste i promjene zakona koje su podignule najniže mirovine, obiteljske mirovine... Kad ja kažem da će najmanja mirovina biti 750 eura, tu mislim na sve - i oni koji nisu puno radili i oni koji su radili cijeli vijek - poručio je.

 Plenković je komentirao i pitanje vojske na hrvatskim granicama.  

- Toliko smo uložili u tehničku opremu, kamere i sve i to funkcionira. Naravno da je jako bitna suradnja sa susjednim zemljama. Imamo sreće i što imamo prirodne granice, poput Dunava, ali moramo imati odličnu suradnju s BiH. Ključ da bi se zaustavila ruta je na granici između Grčke i Turske i Bugarske i Turske. Ako je ona nepropusna, onda je problem ilegalnih migranata neće postojati. Zato zahvaljujem Mitsotakisu koji je uložio u granicu itekako. Cijela će ta tema ovisiti o globalnoj sigurnosti - komentirao je. 

Jesu li migranti ugroza nacionalnoj sigurnosti?

- Imamo policiju koja štiti granicu. Nikad se ni vojska u slučaju krize ne može isključiti, ali to trenutno ne postoji - odgovorio je Plenković na pitanje novinara pa komentirao i nerede na Poljudu nakon odigranog derbija ovog utorka. 

POVEZANI ČLANCI:

- Nema političkog straha, osuđujemo narede, pa i ovaj na Poljudu. Napadnuto je više policajaca, nažalost ti fenomeni neredi nisu svojstveni samo nama, no ja ih najoštrije osuđujem, a suci su ti koji na kraju donose presudu - poručio je. Što se tiče navodnih poruka Josipe Rimac s ministrom Olegom Butkovićem, Plenković je poručio kako će se ministar o tome očitovati. 

Komentara 4

AN
antonelić
10:01 06.04.2024.

da da , to je grozan fenomen ... a i inflacija od 14% godišnje je grozan fenomen ...

PV
prcko.vita
15:47 05.04.2024.

Lopove, ako smatraš da je to grozan fenomen što ne zaposli dovoljno policije? Nema ljudi? Nema tko da ti robuje za pišljiva 1500 eura, dok je litra benzina 2 eura, kutija cigareta 5, kebab 5, kuglica sladoleda i kava 55 i tako dalje. Znaš li koliko je dvosoban stan, znaš li koliko su režije, pa kako, pa odakle? Ti si odgovoran što su nam granice ko Švicarski sir, nema šanse sa tako malo policije i vojske da čuvamo granice. Sramota.

MA
malosutra12
16:10 05.04.2024.

Žrtva je i drugarica što reže tanke šnite crnog kruha, nespretna je često padala i lupala se kvakom u oko i nito je ne žali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije