NAKON SJEDNICE HDZ-A

Plenković o imenovanju državnih tajnika: 'Nije to pitanje samo Domovinskog pokreta'

Zagreb: Izjava Andreja Plenkovića nakon sjednice predsjedništva HDZ-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
08.07.2024.
u 16:37

Rezultat izbora u Francuskoj nije ga, kako kaže, iznenadio

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima te komentirao aktualne teme nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Istaknuo je kako će u subotu, 13. srpnja, imati unutarstranačke izbore. "Očekujemo potporu naših članica i članova za nastavak politike koju smo do sada uspješno vodili na čelu HDZ-a", poručio je.

Osvrnuo se i na imenovanje državnih tajnika: "Mi razgovaramo s nizom aktera koji su u parlamentarnoj većini, nije to pitanje samo Domovinskog pokreta. Razgovara se, postoje prijedlozi. Moramo naći neke realne okvire, ne može sad biti 150 državnih tajnika".

Vezano uz Rodne studije, Plenković je istaknuo kako treba proći proceduru. "Treba vidjeti detalje. Nisam se u ovom trenutku imao vremena time baviti, imam puno drugih važnih tema", dodao je.

VEZANI ČLANCI:

Na pitanje hoće li Boris Vujčić dobiti još jedan mandat na čelu Hrvatske narodne banke (HBN), Plenković je odgovorio: "Razgovarali smo guverner i ja. Dogovorili smo se da on nastavi s još jednim mandatom. Vodite računa da smo mi skupa vodili proces članstva u europodručju. To su pozicije na kojima je kontinuitet bitan".

Rezultat izbora u Francuskoj nije ga, kako kaže, iznenadio. Također, naveo je kako su zanimljivi i izbori u Velikoj Britaniji. "Tamo je opet drugi izborni sustav. Isto u malim jedinicama, ali jednokružno", rekao je. "Poruke promjena, to vam je Milanović htio tu - sve samo ne HDZ. Ali, pokazalo se da HDZ pobjeđuje i na velikoj izlaznosti i na maloj izlaznosti, a da je on teško poražen, kao i opozicija", kaže.

 

GALERIJA U centru Zagreba opet pao komad fasade
Zagreb: Izjava Andreja Plenkovića nakon sjednice predsjedništva HDZ-a
1/10
Ključne riječi

Komentara 1

MA
marinerocro
23:14 08.07.2024.

Jugo mediji bi bili najsretniji da mogu srušiti vladu, hrvatsku koaliciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije