premijer u Okučanima

Plenković: Na jesen objavljujemo paket mjera pomoći u inflaciji

Zagreb: Izjave nakon sastanka Andreja Plenkovića i Dubravke Šuice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.07.2022.
u 14:04

U šest godina provedbe Projekta Slavonija, Baranja i Srijem ugovoreno je više od 20 milijardi kuna projekata koji na bolje mijenjaju lice toga dijela Hrvatske, poručeno je s 13. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Okučanima je predsjedao 13. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

 "U proteklih šest godina provedbe projekta Slavonija, Baranja i Srijem pokazali smo koliko puno možemo učiniti kada djelujemo sinergijski i u zajedništvu", rekao je premijer uvodno, napomenuvši da je u sklopu toga programa u tijeku provedba ili priprema 33.000 projekata, a u odnosu na vrijeme od prošle sjednice Savjeta ostvaren je porast od 1,5 milijardi kuna ulaganja.

Potom je novinarima odgovarao na pitanja o aktualnim temama

– Hvala našim domaćinima, važno je da smo u proteklih šest godina napravili kvalitetnu strukturu, 20 milijardi ugovorenih projekata. To govori o intenzivnom radu niza resora. Konačno smo napravili nijansiranu trijažu. Nije isto kad investitor dolazi u Zagreb ili kad dolazi u Ilok ili u Okučane. Zadovoljan sam da ovakva struktura postoji, a svi zainteresirani su tu – kazao je. 

Komentirao je i inicijativu o usklađivanju plaća s inflacijom.

– Mi smo imali sadržajnu raspravu u ponedjeljak, tamo smo raspravljali o energetskoj krizi. Ta tema nije bila detaljnije elaborirana. Naše mjere kalibrirat ćemo na način da pomognemo onima kojima je najpotrebnije, kao što smo učinili u mnogo kriza. Na jesen ćete vidjeti paket, imali smo sjednicu. Sutra je ratifikacija o protokolu ulaska Finske i Švedske, obranit ćemo Grlića Radmana... Vlada radi 300 posto – kazao je. 

– Mi smo dali paket od pet milijardi kuna, da ga nije bilo, problemi bi se osjetili puno više – dodao je. 

Komentirao je i najavu o smanjenju ovlasti predsjedniku Milanoviću. 

– To je tema koja traje jako dugo. Ideja je da se preciziraju neke odredbe koje postoje – kazao je. 

Osvrnuo se i na odluku prema kojoj liječnici ipak nisu dužni prijaviti MUP-u svako stanje ili bolest pacijenata koja bi mogla utjecati na sposobnost vožnje. 

– Treba dobro procijeniti što je pametno i dobro. Malo smo detaljnije pogledali i našli rješenje. To je lijep primjer dijaloga i nalaska rješenja – kazao je.

SDP poziva Milanovića da ne potpiše zakone kojima mu se smanjuju ovlasti. 

– Ne znam o čemu se radi. Sutra ćemo ih pitati. Tema je preciziranje odredbi koje nisu precizne, tako je bilo i u njegovo vrijeme, nije to tema od jučer. Treba stvari bolje regulirati, ne treba dramatizirati – kazao je. 

Osvrnuo se i na HNB

– Mi ćemo za otprilike dva tjedna izaći sa svojim prognozama za iduću godinu, ispada da smo dosad govorili manje, a na kraju je bilo više. Pronalazit ćemo mjere kroz pakete. Mislim da svi moramo biti svjesni da je ovo horizontalna kriza i ne možemo predvidjeti njen kraj – kazao je. 

Kratko se dotaknuo i načelnika Murtera koji je bordel u Austriji plaćao službenom karticom

– Malo je to neobično. Koliko se ja sjećam, na Murteru nije HDZ na vlasti. Njega treba pitati o tome, kako da ja to znam, nemamo tolike senzore – kazao je. 

>> VIDEO Iz zatvora u Osijeku pobjegla dva zatvorenika: 'Bili su u vanjskoj šetnji. Preskočili su ogradu i bodljikavu žicu'

Komentara 12

BL
blouse
14:21 13.07.2022.

Barbie girl in barbie world. Plastika.

GR
grodar
14:14 13.07.2022.

možeš samo sanjati

00
00a
14:24 13.07.2022.

Nema još tu puno manevra za muljanje,pad hdza je pitanje vremena,razbjezat će se ko mjehurići u mineralnoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije