PREMIJER U PARIZU

Plenković se susreo s Macronom: 'Zalažemo se za smirivanje krize na Bliskom istoku'

Macron i Plenković
Foto: Vlada RH
1/5
30.10.2023.
u 12:58

"Razgovarali smo o sprječavanju ilegalnih migracija i potrebi rješavanja problema na izvoru", naveo je Andrej Plenković nakon susreta s Emmanuelom Macronom

Premijer Andrej Plenković boravi u Parizu gdje se susreo s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Kako je Plenković istaknuo, s Macronom je razgovarao o bilateralnim i europskim temama. 

"Uspješan proces nabave Rafalea jača partnerstvo Hrvatske i Francuske koje želimo staviti i u funkciju razvoja gospodarskih odnosa. Krize u susjedstvu Europske unije zahtijevaju snažnu suradnju članica i odvažna rješenja", naveo je Plenković na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter. 

"Razgovarali smo o sprječavanju ilegalnih migracija i potrebi rješavanja problema na izvoru. Prepoznati su napori koje hrvatska ulaže u zaštiti vanjske granice Europske unije. Uz jasnu osudu terorističkog napada Hamasa na Izrael, zalažemo se za smirivanje krize na Bliskom istoku i za zaštitu civila", dodao je premijer. 

VEZANI ČLANCI:

Plenković će, kako je ranije izvijestila Vlada RH, posjetiti Organizaciju za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), sastati se s njezinim glavnim tajnikom Mathiasom Cormannom te sudjelovati na sastanku Vijeća OECD-a.

Nakon što je podnijela zahtjev za članstvo 2017. godine, Hrvatska je službeno započela pregovore o pristupanju OECD-u u srpnju 2022., međunarodnoj organizaciji koja okuplja 38 najrazvijenijih država svijeta, podsjeća Vlada. 

Uz predsjednika Vlade u Parizu će biti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar financija Marko Primorac.

Komentara 3

ZP
Zabranjen pristup
13:17 30.10.2023.

Dogovarali sprjecavanje ilegalne migracije i donjeli odluku da ju legaliziraju

NI
niko63
13:39 30.10.2023.

Obadvojica podržavaju genocid nad nevinim narodom Palestine.

GO
goran2hr
13:20 30.10.2023.

Na "izvoru" problem su izazvale SAD i EUnija, a taj problem na "izvoru" Hrvatska ne može rješavati i u to su besmisleno uplitati. Uplitanja su nas do sada samo silno koštala (Libija, Mali, Sirija, Sjeverna Afrika, Afganistan, Iran, Rusija...). Ono što Hrvatska može, bilo bi maksimalno zaštititi svoju granicu i učiniti je nepropusnom. To nam pak brani EUnija. Tako da, još jedan skupi i besmisleni put u inozemstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije