Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON VELIKOG NEVREMENA

Plenković stigao u Bošnjake: Država će pomoći u normalizaciji života

Zagreb: Svečano primanje u povodu obilježavanja 11. obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/22
05.07.2024.
u 19:47

Stanovnicima je u olujnom nevremenu praćenom vjetrom, obilnom kišom i jakom tučom u ponedjeljak prouzročena velika šteta

Općinu Bošnjaci, koja je u ponedjeljak stradala u jakom nevremenu praćenim gradom, danas je posjetio i predsjednik Vlade Andrej Plenković kako bi se i sam uvjerio u razmjere štete. U izjavi novinarima Plenković je rekao kako će država pomoći u sanaciju šteta čim se one popišu i kada pristignu odštetni zahtjevi koji će ići prema Vladi. Poslije toga Vlada će, kao što je to učinila i prošle godine kada je orkanski vjetar pogodio dijelove Vukovarsko – srijemske županije, donijeti odluku o izvanrednoj financijskoj pomoći. Prema riječima Plenkovića reakcije svih u ovoj situaciji su bile vrlo dobre što se vidi i po stanju na terenu.

– Svi rade svoj posao i to se vidi. Apeliram na razumijevanje svih ljudi koje je zadesila ova nesreća. Svakako da je vrlo neugodno biti bez struje, s mokrim podovima i dekama, ali reakcija svih nadležnih službi bila dobra jer smo nešto naučili iz prošle godine kada smo na ovom području imali nepogodu u puno većem opsegu – rekao je Plenković.

Domaćin premijeru bio je načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić koji je rekao kako je od utorka, kada su započeli prvi radovi na obnovi, do sada obnovljeno više od 50 posto oštećenih objekata u ovome nevremenu. Prema riječima Juzbašića popravljeni su dalekovodi, a od 1450 domaćinstava njih 1250 ima električnu energiju dok će preostala kućanstva narednih dana također biti pripojeni na elektroenergetski sustav.

– Jedini problem bio je nedostatak tzv. biber crijepa kojim je bilo pokriveno oko polovice kuća u Bošnjacima ali se i taj problem riješio. Dovezli smo i tri stambena kontejnera čime smo riješili smještaj za dvojicu branitelja i invalidnu osobu, a narednih dana doći će još tri kontejnera. Na terenu je angažirano i 40-ak pripadnika Hrvatske vojske. Mislimo da će se do utorka u Bošnjacima situacija u potpunosti normalizirati – rekao je Juzbašić.

GALERIJA Oštećeni krovovi, razbijeni automobili: Snimke iz zraka otkrivaju razmjere katastrofe u Bošnjacima
Zagreb: Svečano primanje u povodu obilježavanja 11. obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji
1/21

 

Komentara 3

AN
antonelić
09:11 06.07.2024.

" ovo će biti GODINA ISPORUKE " ( gosp. magi.prd.vld. andrija plenković ) ...

Avatar Aurel
Aurel
20:07 05.07.2024.

hahahaha... isto kao što je "pomogla" i petrinji - u TRI godine država je obnovila točno ŠEST kuća!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije