BOSANSKA POSAVINA

Plenković u petak potpisuje ugovor o financijskoj potpori Hrvatima

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.09.2019.
u 22:49

Hrvatski premijer Andrej Plenković nazočit će svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori RH za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će u petak u bosanskoj Posavini na svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, te na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini", priopćeno je u četvrtak iz vlade.

Plenković će u Franjevačkom samostanu u Tolisi nazočiti svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori RH za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata, a nakon toga će se u Orašju sastati s predsjednikom vlade Županije Posavske Đurom Topićem.

U petak navečer je u Orašju predviđeno sudjelovanje premijera Plenkovića na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini".

Kako je priopćeno iz vlade, uz premijera će biti potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar državne imovine Mario Banožić, državni tajnik Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Pogledajte video

Komentara 2

ŠE
šeka
06:24 06.09.2019.

a za učitelje doktore med.sestre i ostale nema fuj !

DU
Deleted user
08:38 06.09.2019.

Treba svima koji imaju državljanstvo Republike Hrvatske i pravo glasa u Hrvatskoj ma gdje bili poslati uplatnice da 10% od zarade uplaćuju u proračun državi Hrvatskoj. Tada morete pomagati koliko hoćete. Sve drugo je dodvoravanje ljudima u drugoj državi ii javna pljačka hrvatskih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije