SUVENIR ZA SREĆU

Plenkoviću na Dugom otoku mještani poklonili govno: 'Moram priznati da je ovo čudo'

Sretno magareće govno
Screenshot/Nova TV
23.07.2024.
u 13:17

"Sreća ga prati dugo i neka ga prati još i dalje", poručio je za Dnevnik.hr mještanin Goran Jagić koji je premijeru dao neobičan suvenir.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u ponedjeljak Dugi otok, gdje su stanovnici oduševljeno dočekali prvog premijera koji je posjetio i njihov otok. Dočekali su ga tovareća muzika, pozdravi i selfieji, a i sam premijer bio je vidno iznenađen dočekom. "Pa, moram priznati da je ovo čudo", rekao je hodajući kroz gomilu.

Jedan od Dugootočana premijeru je došao poželjeti sreću posebnim suvenirom. U malenoj kutiji premijeru je donio, kako je rekao, "lucky donkey shit", odnosno sretno magareće govno. "Sreća ga prati dugo i neka ga prati još i dalje", poručio je za Dnevnik.hr mještanin Goran Jagić koji je premijeru dao neobičan suvenir. 

O sretnom magarećem govnetu 2019. pisao je i Zadarski.hr, koji je tada razgovarao sa Goranovim sinom Sebastijanom. On je, naime, među brojnim suvenirima na Telašćici na Dugom otoku prodavao i magareća govna. "Nije to nama tako lako, oko tog 'sretnog govna' ima puno posla. Naime, naš tovar, kad se, da prostite, pokenja, napravi cijelu hrpu, ali samo jedno govno je po svom sastavu drugačije i mi ga u toj hrpi moramo naći. Srećom, relativno lako se prepozna jer je prepuno trave i sasvim je drugačije po svome sastavu. Kad ga izdvojimo, stavimo ga u kutiju i prodajemo", objašnjava Sebastijan.

Cijena je prije pet godina bila tadašnjih 40 kuna, no turisti i ne pitaju za cijenu, kaže Sebastijan. "Njima je bitno da Lucky Donkey Shit donosi sreću i otputovala su govna naših tovara već posvuda po Europi", tvrdi te uvjerava da taj suvenir nema neugodan miris. "To je, od svih komada koje magarac 'istrese', jedna posebna loptica u kojoj su mahom trave. Tako da to govno nema baš nikakav miris", kaže. 

VEZANI ČLANCI:

I načelnik Općine Sali Zoran Morović pozdravlja inicijativu prodaje govna dugootočkog tovara. "Poznato mi je da se prodaje u Telašćici, ideja je potekla iz te obitelji i ne vidim tu ništa loše. U poplavi svakakvih suvenira, ovaj je barem originalan, a da ne valja, ne bi ga toliko ljudi kupovalo", rekao je uz smijeh načelnik Morović.

FOTO Prepoznajete li ovu zastupnicu? Danas 'vadi mast' desničarima, a prije se družila sa svjetskim zvijezdama

Sretno magareće govno
1/35

Komentara 3

BR
brongostar
14:27 23.07.2024.

Očito je mještanin ljubitelj govana, jer sam govnar može naprviti takvu gestu.

AK
Aka
00:51 24.07.2024.

Nema ničeg večeg od gluposti.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:54 23.07.2024.

Svakom po zasluzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije