radarske snimke

FOTO Stiže grmljavinsko nevrijeme: Pogledajte oblake koji idu prema Dalmaciji, izdana upozorenja

Foto: DHMZ
1/14
22.07.2024.
u 12:46

Zbog mogućih grmljavinskih nevremena, na snazi žuto upozorenje za zagrebačku, karlovačku, riječku, kninsku i gospićku regiju, kao i za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju te Kvarner i Kvarnerić.

Kako nam dolazi grmljavinsko nevrijeme upućuju oblaci na radarskoj snimci koji su već stigli na sjever Hrvatske, a uskoro stižu i na područje Dalmacije. Prognoza za danas i naredne dane donosi nekoliko promjena. Nestabilan početak tjedna kreće danas kada će sunčano i vruće vrijeme s povremenim umjerenim naoblakom, dok će u unutrašnjosti biti i ponekih pljuskova. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a u noći na utorak ponegdje uz obalu može zapuhati bura. Žuto upozorenje upaljeno je za većinu Hrvatske osim Dubrovačke i Osječke regije gdje nema upozorenja. 

Lokalni popodnevni pljuskovi s grmljavinom očekuju se u unutrašnjosti te djelomično sunčanoj Dalmaciji, dok nije posve isključena mogućnost jačih neverina na moru. More će biti većinom mirno ili malo valovito, a vjetar uz nestabilnosti umjeren i sjeverozapadni ili jugozapadni, s mogućim pojačavanjem bure navečer. Nakon vrlo toplog jutra, dnevna temperatura bit će između 31 i 34 stupnja. Na zapadu će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i mogućom kišom, češćom u gorju. Pljuskovi s grmljavinom mogući su i duž obale, uz postupno jačanje bure potkraj dana, osobito pod Velebitom, navodi se u prognozi.

Foto: DHMZ

U središnjim predjelima i sutra će biti promjenjiva naoblaka i sunčana razdoblja uz mogućnost lokalne kiše. Mogući su i izraženiji pljuskovi sredinom dana. Vjetar će biti slab ili umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura bit će oko 19°C, dok će najviša dnevna temperatura doseći oko 30°C. Na istoku će prevladavati suho i djelomično sunčano vrijeme. Uz lokalno jači razvoj oblaka, moguće su poneke pljuskove sredinom dana, uglavnom na zapadu. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura oko 30°C.

Djelomično sunčani dani i naredni tjedan na kopnu neće biti posve stabilni; još su mogući pljuskovi s grmljavinom, osobito u noći s utorka na srijedu, najprije na sjeverozapadu, a zatim prema istoku i jugu. Od četvrtka se očekuje uglavnom suho vrijeme. S umjerenim vjetrom sa sjevera doći će i malo svježiji zrak. Na moru će biti vruće, uz kratko trajno žuto upozorenje na toplinski val u utorak. Od četvrtka će biti i vjetrovitije, s mogućom jakom burom i sjeverozapadnjakom. Vrijeme će biti barem djelomično sunčano, ali ne i posve stabilno, prognozira HRT

>>> FOTO Nevrijeme dolazi prema Zadru

1/14

VEZANI ČLANCI: 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije