Vukovar

Pokrenuta Inicijativa za zaštitu branitelja i njihovih obitelji

Vukovar (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
19.02.2011.
u 15:31

Najavljeno je i pokretanje zahtjeva za kažnjavanjem svakoga ubojice i zapovjednika radi 20-ak tisuća ubijenih kao i nadoknada ratne štete.

U organizaciji Udruge udovice hrvatskih branitelja Domovinkoga rata danas je u Vukovaru pokrenuta inicijativa pod nazivom "Ako je Hrvatska vrijedila života hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu onda vrijedi u Hrvatskoj živjeti moralno i pravedno".

– Ovom inicijativom želimo spriječiti progon i ugrožavanje prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, njihovu dalju eroziju. Želimo također i pokazati da je moralno i dobro zalagati se za poštivanje hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te zalagati se za istinu o Domovinskom ratu, o negativnim pojavama i zabludama u svezi s tim kako bi ih se oslobodili, rekla je Vesna Katić, predsjednica vukovarske podružnice Udruge.

Inicijativa broji 13 točaka i biti će proslijeđena Saboru, Vladi i ministarstvima RH. U njoj se traži da Vlada i Predsjednik RH budu za čovjeka te imaju na umu da im je vlast dana samo za služenje narodu kao i da se branitelji ne dijele na časne i nečasne ili ih se naziva dečkima. Traži se i da se brane interesi hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kao i da predsjednik RH prestane ih tješiti da nisu ugroženi i da se ne straše. Najavljeno je i pokretanje zahtjeva za kažnjavanjem svakoga ubojice i zapovjednika radi 20-ak tisuća ubijenih kao i nadoknada ratne štete.

Potpisinici Inicijative ocjenjuju uvredom zvati braniteljske prosvjede uličnim događanjima jer su za obranu ulica, gradova i naselja brojni ginuli. Uvredom smatraju i nazivati hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji povlaštenicima, pijavicama i teretom Državnog proračuna te podsjećaju da su i oni sudjelovali u gospodarskim mjerama plaćanjem kriznoga poreza. Inicijativi je do sada pristupilo 30-ak braniteljskih i stradalničkih udruga a ići će i prema svim drugim udrugama u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 298

Avatar Daniel ZG
Daniel ZG
17:53 20.02.2011.

0.02.2011. u 15:02h *kamocemo* je napisao/la: ... RVATINE e takve hemrang s pravom zove cucavci. .cuce kad puca a galame kad je mir.. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ahahahaha, vidi ti ovog bijednog srbčića četničića što se upire i urla, ahahahaha.

DZ
duvnjak zauvik
23:53 19.02.2011.

Svantevid je jugoslavensko kopile.

CR
cro1
22:31 19.02.2011.

19.02.2011. u 22:09h Svantevid je napisao/la: Nisi mi odgovorio na post o privilegiranom 19 godišnjem branitelju,patiš od selektivnosti isto ko i pravednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije