zločini u sl. brodu

Pokrenuta istraga protiv majora JNA

ekshumacija (1)
Dominik Grgurić/Pixsell
13.01.2013.
u 21:13

Tužiteljstvo Narančića tereti za ubojstvo velikog broja civila, među kojima i 28 djece u Slavonskom Brodu

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu pokrenuta je istraga protiv Radoslava Narančića, majora bivše JNA i ratnog zapovjednika vojarne u Derventi. Tužiteljstvo Narančića tereti za ubojstvo velikog broja civila, među kojima i 28 djece u Slavonskom Brodu. Roditelji poginule djece koji ovih dana daju svoje iskaze na sudu zadovoljni su jer je napokon pokrenuta istraga o ovom ratnom zločinu, za koji nitko nije odgovarao.

– Gubitak je nenadoknadiv, ali pokretanje istrage za nas ipak znači određenu satisfakciju. Mislim da je to zapravo rezultat našeg kontinuiranog pritiska i traženja da netko napokon odgovara za taj zločin. Ja sam na svakoj međunarodnoj konferenciji postavljala to pitanje i isticala kako je u Brodu ubijen cijeli razred djece – kaže Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata.

>> Srbija ponovno poslala optužnice za Šeksa, Vekića i Merčepa!

Komentara 3

OB
-obrisani-
06:50 14.01.2013.

Jeli taj Narancic pristupacan,...gdje se nalazi?

JA
japa
09:01 14.01.2013.

Bilo bi već i vrijeme da to tužiteljstvo pokrene istragu protiv rafinerije u B. Brodu!! I ona je na neki naćin "tihi ubojica"!!

OB
-obrisani-
10:55 14.01.2013.

malo siptomatično da posle 20 godina se pokreće ovako nešto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije