BRIGA ZA OTOKE Premijer Sanader, ministri i saborski čelnici u Murteru

Pola državnog vrha otvara dvoranu u Murteru?!

14.02.2009.
u 14:40

Premijer Sanader s ministrima Draganom Primorcem i Božidarom Kalmetom te predsjednikom i dopredsjednikom Sabora Lukom Bebićem i Josipom Friščićem danas je svečano otvorio novu sportsku dvoranu u Murteru.

Višenamjensku dvorana sa 400 sjedala stajala je 15 milijuna kuna i gradila se od 2003. godine. Prema Primorčevim riječima, nazočnost cijeloga državnog vrha na otvaranju pokazuje koliko RH skrbi o prosvjeti i sportu. Sanader je istaknuo i skrb o otocima na kojima je u posljednjih pet godina sagrađeno 211 infrastrukturnih objekata, 56 pristaništa i luka, 37 vodoopskrbnih objekata, 35 vrtića, 31 škola i dvorana..., čime su stvoreni uvjeti za povratak života na otoke.

Zbog obveza je izbjegao razgovor s novinarima, ali je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun ipak kratko prokomentirao izjavu predsjednika Stjepana Mesića o ishitrenu ukidanju drugoga mirovinskog stupa i najavu Zabe o povišenju kamata.

– S ukidanjem drugoga stupa nije bilo ishitrenosti. To je samo ideja o kojoj će se raspravljati u sljedeća dva tjedna. Povišenje kamata stvar je Zagrebačke banke. Vidjet ćemo hoćemo li intervenirati i kako – kaže.

Za problem s drugim mirovinskim stupom najvjerojatnije će se naći neko srednje rješenje, rekao je danas dr. Andrija Hebrang Radiju 101, napominjući da iznosi vlastito mišljenje.

Drugi stup neće biti ukinut, građani koji to žele, moći će se vratiti u prvi stup, a oni koji vode mirovinske fondove morat će se više potruditi oko prinosa. Hebrang smatra da financijski sektor još nije dovoljno zreo za dobro upravljanje drugim stupom te da još nema dovoljno kvalitetnih ljudi. U Slovačkoj ih je iz drugog stupa otišlo oko 10 posto osiguranika, a u Hrvatskoj bi zbog krize moglo otići nešto više.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije