DRAMA U SPLITU

Policajac spasio dijete iz pregrijana auta

17.07.2002.
u 00:00

* Trebali su naći moju ženu, a ne razbijati! - kaže Matanov otac Miljenko * 9-mjesečnom Matanu već je bila poplavjela koža

SPLIT - Pozornik Anđelko Majstorović (30), policajac Druge policijske postaje, u ponedjeljak je oko 16.30 sati, nakon dojave građana, drškom pištolja razbio suvozačevo staklo na "opel kadettu" ostavljenom na suncu na parkiralištu Hotela "Park" i iz njega izvukao 9-mjesečnog Matana Šipića, kojem je poplavjela koža. Dječak je prevezen u splitsku Kliničku bolnicu i hospitaliziran. Bilo je utvrđeno da ima povišenu tjelesnu temperaturu, da je dehidrirao i da su mu ruke poplavjele.

Policija je razgovarala s roditeljima, ocem Miljenkom (48) i majkom Mirjanom (24). Utvrdila je da su se sa sinom Petrom (1,5) i kćeri Katom (2) kupali na Bačvicama, te da su Matana oko 15 sati u automobilu ostavili da spava. Prijavljeni su za kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe.

- To je laž! Policiji sam lijepo rekao da sam otišao platiti račune na poštu. Moja je supruga bila u parku, 30 metara od automobila. Sve troje bilo je s njom, a Matana je ostavila u autu kako bi malo odspavao. Nekoliko puta čuli smo se mobitelom i nije bilo nikakvih problema jer smo maloga i prije tako ostavljali u autu. Nazvala me ponovno poslije 16 sati i rekla da je došla policija te da se mali guši. Pohitao sam nazad, sreo policijsku patrolu i s njom se dovezao do parka - kaže Miljenko Šipić, kojega smo jučer poslijepodne zatekli u posjetu sinu na Odjelu pedijatrije.

Stigao je iz Vedrina kod Trilja, a, kako kaže, nije mogao ranije do njega jer mu policija nije dala. Tvrdi da su ih zadržali šest sati. Kaže kako sumnja da je Matanu bilo toliko loše, nakon što je čuo da policija tvrdi da su se kupali na Bačvicama, dok mu je sin dehidrirao ostavljen u automobilu na suncu. Ipak, nije se htio upuštati u razmišljanja što bi se dogodilo da policajac Majstorović nije intervenirao.

- Ako je i bio kakav propust, to se moglo tolerirati! Sumnjam da je Matan bio u kritičnom stanju. U automobilu ima dovoljno zraka i rupa, pa se mali nije mogao ugušiti. Ovo mi je montirano zbog nekih stvari koje dulje vučem sa sinjskom policijom. Kada je došao, policajac je mogao potražiti moju suprugu, a ne tako razbijati imovinu. Pa supruga je bila u blizini. Trebali su je naći, a ne razbijati! - tvrdi Miljenko Šipić.

U bolnici je novinarima na naputak glavne sestre bio zabranjen svaki kontakt s Matanom Šipićem. Ravnateljstvo bolnice zabranilo je osoblju davanje informacija o dječakovu stanju. Učinjeno je to, kako nam je objašnjeno, zbog istrage. Ipak, doznali smo da je Matan primio tekućinu, nema povišenu temperaturu i njegovo je stanje klinički uredno.

Prema neslužbenim informacijama, bračni par Šipić navodno se upoznao na liječenju u bolnici Vrapču, no Miljenko Šipić to je demantirao i kazao da se nitko iz obitelji nije liječio zbog duševnih smetnji. Šipićevi uskoro očekuju i četvrto dijete. Miljenko nam je kazao da se bavi sitnom trgovinom, ali da uglavnom žive od socijalne pomoći.

Dragan Miljuš

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije