ZAUSTAVIO GA ZAŠTITAR

Policajci u zagrebačkoj ljekarni uhvatili pljačkaša pa otkrili što je sve ukrao u zadnja četiri mjeseca

Foto: PU zagrebačka
1/2
09.11.2022.
u 11:58

Muškarac (41) je ušao u ljekarnu u Ulici Dore Pfanove te zaprijetio pištoljem dvjema zaposlenicama maskiran crnom medicinskom maskom, iznenadio ga je i pomrsio mu planove zaštitar koji ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao pištolj

Uhićen je 41-godišnjak kojeg se sumnjiči da je počinio ukupno 29 kaznenih djela razbojništva od kojeg je 28 kaznenih djela počinio na području grada Zagreba i jedno kazneno djelo na području grada Karlovca.

Nakon što je u ponedjeljak 7. studenoga ušao u ljekarnu u Ulici Dore Pfanove te zaprijetio pištoljem dvjema zaposlenicama maskiran crnom medicinskom maskom, iznenadio ga je i pomrsio mu planove zaštitar koji ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao pištolj, a muškarac je silno pružao otpor s ciljem bijega. Dok su se zaštitar i muškarac hrvali, u ljekarnu su ušli policajci koji su ga svladali i priveli. 

Kroz kriminalističko istraživanje potvrđena je sumnja zagrebačke policije da mu to nije jedino takvo kazneno djelo već da je u vremenu od 11. srpnja  do 7. studenoga 2022 godine, odnosno unazad skoro četiri mjeseca, činio kaznena djela razbojništva i to na način da bi dolazio do trgovina mješovitom robom, ljekarni i benzinskih postaja u koje je ulazio za vrijeme dok su se zaposlene osobe same nalazile u tom prostoru te uz prijetnju pištolja ili noža ciljano otuđivao novac. 

U dva se slučaja do objekata koje je odabrao za činjenje razbojništva dovezao biciklom, te je po ulasku u prostor u komunikaciji bio zapovijedan i oštar, a u jednom je slučaju pištolj prislonio i na tijelo zaposlenika dok je u nekoliko slučajeva zaposlene osobe i udario.   
 
Kaznena djela, sumnja se, činio je na području grada Zagreba, većinom u blizini svoje adrese stanovanja odnosno na području Trešnjevke i to ukupno 20 razbojništava. Ujedno, na području Črnomerca, sumnja se, počinio je pet razbojništava, jedno na području Kruga, dva na području Novog Zagreba te jedno u Karlovcu. U jednom je slučaju dva puta to kazneno djelo počinio u istoj prehrambenoj trgovini u Ulici Ljubljanica.  
 
Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 90.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u utorak, 8. studenoga, osumnjičeni muškarac je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
dedač
12:06 09.11.2022.

bravo za zaštitara!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije