OGLASILA SE POLICIJA

VIDEO Otkriveno tko je držao tri prsta u autu beogradskih registracija u Kaštelima: Riječ je o neočekivanom krivcu

Foto: Dalmatinski portal
1/3
30.08.2024.
u 18:28

Prema saznanjima iz istrage, dijete koje je bilo uključeno u incident ima manje od 14 godina, te stoga nije kazneno odgovorno prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska danas je objavila rezultate istrage vezane za incident koji se dogodio u jutarnjim satima na području Grada Kaštela. Naime, nakon što je javnost upoznata sa snimkom koja prikazuje dijete koje je tijekom vožnje izvirilo iz automobila i pokazalo tri prsta, policija je odmah pokrenula postupak.

Snimka je prikazivala dijete koje je bilo smješteno na stražnjem sjedištu automobila i pružalo ruke kroz prozor. Policija je ubrzo pronašla vozilo i utvrdila da su u njemu bile prisutne dvije odrasle osobe i dvoje djece. Svi su dovedeni u službene prostorije, a postupak je proveden uz suradnju specijaliziranih policijskih službenika za mladež.

Prema saznanjima iz istrage, dijete koje je bilo uključeno u incident ima manje od 14 godina, te stoga nije kazneno odgovorno prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske. Policija je stoga postupala prema mjerama zaštite prava i dobrobiti djeteta, uključujući obavljanje potrebnih razgovora s obitelji.

Istraživanje je otkrilo da je otac djeteta, 33-godišnji državljanin Srbije, prekršio zakon zanemarivanjem nadzora nad svojim djetetom. U ovom slučaju, otac je ostvario obilježja prekršaja iz članka 27 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, budući da je dopustio da dijete počini prekršaj opisan u članku 5 istog zakona, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Tijekom vožnje, otac je također prekršio Zakon o sigurnosti prometa na cestama, jer nije držao sredinu obilježenog kolničkog traka. Strani državljanin je sankcioniran zbog ovog prekršaja i nakon toga je pušten iz službenih prostorija, te je napustio Republiku Hrvatsku.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 77

KR
Kraj
18:45 30.08.2024.

tatu treba kazniti, on ga uči mrziti

Avatar Kajman
Kajman
19:00 30.08.2024.

Oni uče svoju djecu mrziti Hrvate, a znamo svi dobro do čega je to dovelo. S druge strane kod nas ima još onih koji bi vlastitoj djeci uskratili znanje i vještine potrebne da se opet možemo obraniti, sad je već očito kada opet do tog sra..a dođe.

TE
TenFour
18:52 30.08.2024.

Za kaznu moraju slusat Severinu dok ne stignu do svoje granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije