OBJAVLJENI DETALJI

Policija komentira slučaj s periskama na Krku: 'Ukrajinka ih je vratila u more, slijedi kaznena prijava'

Foto: instagram
1/3
20.08.2024.
u 12:17

Policija je potvrdila da su školjke vraćene u more, a kriminalističko istraživanje je pokazalo osnovanu sumnju da je osumnjičena prekršila zakonske propise o zaštiti prirode.

Ukrajinka koja je snimila tri ulovljene periske kod Krka i time se pohvalila na društvenim mrežama, unatoč tome što se radi o strogo zaštićenoj vrsti, sama se predala policiji.  Krčka policija u suradnji s Postajom pomorske policije Rijeka provodi kriminalističko istraživanje protiv 36-godišnje državljanke Ukrajine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uništavanja zaštićenih dijelova prirode.

Naime, prema informacijama iz policije, osumnjičena je 18. kolovoza ove godine na području Šila na otoku Krku iz mora izvadila tri školjke periske, koje su strogo zaštićena vrsta. Nakon što je školjke fotografirala i snimila video zapis, objavila je te materijale na društvenim mrežama. Prema dostupnim informacijama, nakon što je završila s dokumentiranjem, periske je vratila u more.

Policija je potvrdila da su školjke vraćene u more, a kriminalističko istraživanje je pokazalo osnovanu sumnju da je osumnjičena prekršila zakonske propise o zaštiti prirode. Zbog toga će protiv 36-godišnjakinje biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

VEZANI ČLANCI: 

>>> Ovo su najopasnije vrste u Jadranu: Jedna je izuzetno otrovna i smrtonosna, a došla je iz drugih mora

1/16
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije