NALETIO NA DRUGI AUTO

Policija objavila detalje nesreće na A3 u kojoj su poginule dvije osobe

Velike gužve na autocesti A3 između čvora Novska i Okučani zbog teške prometne nesreće s dvoje mrtvih
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
08.03.2024.
u 11:41

Na mjestu događaja 78-godišnjak i 79-godišnja putnica (oboje hrvatski državljani) smrtno su stradali, a njihova tijela prevezena su u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, dok je 32-godišnjak lakše ozlijeđen.

Sisačko-moslavačka policija oglasila se priopćenjem o tragičnoj prometnoj nesreći na A3 u kojoj su poginule dvije osobe. "U četvrtak, 7. ožujka oko 7.15 sati, na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac, na 140. kilometru južnog kolničkog traka dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. Do nesreće je došlo kada je 32-godišnji hrvatski državljanin upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registracija te je naletio na automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 78-godišnjak", navode iz policije.

Na mjestu događaja smrtno su stradali 78-godišnjak i 79-godišnja putnica, oboje hrvatski državljani, a njihova tijela prevezena su u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, dok je 32-godišnjak lakše ozlijeđen. Županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku rukovodila je očevidom na mjestu događaja.


 

"U vremenu od 7.57 do 11.05 sati sav promet na dionici od čvora Novska do čvora Okučani bio je zatvoren te se vršio obilazno županijskom cestom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu", stoji u priopćenju.

FOTO U teškoj nesreći na A3 poginuli muškarac i žena

Velike gužve na autocesti A3 između čvora Novska i Okučani zbog teške prometne nesreće s dvoje mrtvih
1/5

Cesta smrti?

Nesreća se dogodila na dionici A3 između Novske i Okučana, dijelu koji se naziva i dionicom smrtiNaime, posljednjih godina upravo se tu dogodilo više prometnih nesreća, zbog čega je prometni stručnjak Željko Marušić za Net.hr objasnio postoji li "nekakav problem" s tom autocestom. "To je dionica na kojoj je dominantan umor. Osim problema umora, tu je i problem prijevoza kamiona. Vozači koji voze kamione rade i druge poslove i za volanom se nađu jako umorni. Tu je problem rada na crno. Vozači kamiona i domaći i strani voze mrtvi umorni. Umor je generiran devijacijama u našem sustavu. Kako vi možete znati u kakvom je stanju vozač koji dođe iz Srbije, Crne Gore... Ta dionica je ravna. Najvažnije je pitanje kako smanjiti problem umornih vozača", kazao je Marušić.X

Drugih problema, naglašava Marušić, s tom cestom nema. Ona je ravna. "Ako vozač krene nekom vijugavom cestom, on neće zaspati. Kada imamo takve dionice, on stavi tempomat i vozi. Najčešće je tu problem mikrosan, onaj koji traje 20 sekundi", dodaje. Mnogi vozači rade na crno, rade i po tri posla i tu naš prometni stručnjak vidi problem koji se mora rješavati. "Kada kamion naleti na osobni automobil, on ima golemu masu. Da budem konkretan, 30 do 40 puta veću. I ishod je logičan", kazao je Marušić.

VIDEO: Dvoje ljudi poginulo u teškoj prometnoj nesreći na autocesti između Novske i Okučana

Ključne riječi

Komentara 1

GE
generacija57
14:12 08.03.2024.

Zašto Banožić još nije predan pritvorskom nadzorniku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije