PODVALA?

Policija provela evakuacije i pretrese: Više škola u Njemačkoj primilo prijetnje nasiljem

njemačka policija
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
17.10.2016.
u 13:11

Nakon obavljenih pretresa u više škola, policija je objavila kako "ne postoje indicije" koje bi ukazivale na pripremu ili počinjenje nekog kaznenog djela.

Diljem Njemačke u ponedjeljak je više škola primilo e-mail poruke u kojima se prijeti nasiljem, nakon čega je policija evakuirale neke škole i izvršila pretrese.

- Za sada ne polazimo od akutne opasnosti, ali prijetnje uzimamo ozbiljno i poduzimamo odgovarajuće mjere - priopćila je policija u saveznoj pokrajini Saskoj.

Najviše prijetnji upućeno je školama u Leipzigu, ali i Magdeburgu i Goettingenu.

Zasad nije poznato tko stoji iza identičnih prijetnji školama. U njima se za 10 sati ujutro u ponedjeljak najavljuje "kazneno djelo", kako je priopćila policija, ne navodeći konkretno o kakvom kaznenom djelu se radi.

Nakon obavljenih pretresa u više škola, policija je objavila kako "ne postoje indicije" koje bi ukazivale na pripremu ili počinjenje nekog kaznenog djela

>> Sirijske izbjeglice pomogle uhititi terorista, ne žele ugroziti Nijemce

>> Opsadno stanje na ulicama Berlina: Policija traga za migrantom iz Sirije, pretražuje se svaki dio grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije