PROVODE SE HITNE DOKAZNE RADNJE

Policija se oglasila o uhićenju Dekanića: Istraživanjem je obuhvaćeno više osoba

Damir Dekanić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
15.03.2023.
u 12:27

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika, priopćio je MUP

Povodom uhićenja župana Vukovarsko – srijemske županije Damira Dekanića, dvojice civila i tri policajca oglasio se i MUP RH odakle navode kako su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti.

– Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika. Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek dovest će osobe pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijet će kaznenu prijavu – navode iz policije. 

Naime, tijekom jutarnjih sati privedeni su Damir Dekanić, tri policajca i dva civila. Svi oni se sumnjiče za davanje lažnih iskaza poslije prometne nesreće te prikrivanje dokaza.

Kako doznajemo policija i USKOK nastavljaju s istražnim radnjama u svezi privođenja župana Vukovarsko – srijemske županije Damira Dekanića te se vrši pretraga ureda županije. Navodno su policija i USKOK u potrazi za dokumentima u svezi osiguranja i kasko osiguranja službene Škode Superb koja je razbijena u prometnoj nesreći. Traže se i drugi dokumenti koji su povezani s ovom prometnom nesrećom. 

Podsjećamo kako se prometna dogodila na ulazu u Cernu, mjesto nedaleko od Andrijaševaca gdje Dekanić ima obiteljsku kuću. Slupano je službeno vozilo Vukovarsko – srijemske županije Škoda Superb. Dekanić je tvrdio kako u trenutku nesreće nije automobil vozio on nego njegov rođak K.B. Policija se kasnije oglasila s detaljima očevida navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi. Međutim, ubrzo poslije prometne nesreće, koja je izazvala veliku pozornost javnosti i medija, pojavilo se i nekoliko svjedoka koji su tvrdili kako je automobil vozio upravo Dekanić te da je K.B. naknadno došao te je predstavljen kao vozač. Sve to je Dekanić demantirao navodeći kako se dogodila nesreća, da se svakako osjeća odgovornim ali i da njegova krivnja nije u tolikoj mjeri kolika se digla hajka.

 

Ključne riječi

Komentara 2

IC
ICCO
13:08 15.03.2023.

Lik je nakon te prometne nesreće u kojoj NEsudjelovao, bahato otputovao na stupidno ali sexy studijsko putovanje o komunalnim temama u SAD, Kanadu I Kubu! Koji car! Valjda je kontaktirao AP da smije...

SS
simpatican.simpa
13:04 15.03.2023.

To smo već čuli, opsežne istražne radnje, ispitati 100 svjedoka, dvije prikolice spisa i onda čekanje malo pin ponga među institucijama , dok se ne zaboravi. Važno je da se zna da pravna država funkcionira, da ne bi bilo, nismo znali, malo packe,...i idemo dalje...ZNA SE. "kak se zeme"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije