Hong Kong

Policija se sukobila s prodemokratskim prosvjednicima

Hong Kong
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.10.2014.
u 07:24

Na jednoj snimci koju je prikazala lokalna televizija prikazano je kako policajci tuku prosvjednika kojem su stavljene lisice.

Policija u Hong Kongu sukobila se s prodemokratskim prosvjednicima prilikom 'oslobađanja' podvožnjaka u blizini sjedišta gradske vlasti koji su okupirali prosvjednici, javlja BBC.

Stotine policajaca suzavcem su raspršivali prosvjednike, a prema riječima glasnogovornice policije uhićeno je 37 muškaraca i 8 žena.

Na jednoj snimci koju je prikazala lokalna televizija prikazano je kako policajci tuku prosvjednika kojem su stavljene lisice. Tajnik za sigurnost Lai Tung-kwok kazao da će neki policajci koji su viđeni na snimci biti premješteni te da će se o svemu provesti istraga, navodi BBC.

Podsjetimo, prosvjednici zauzimaju dijelove grada već dulje od dva tjedna, a prosvjedi su počeli zbog neslaganja prosvjednika s načinom na koji će Hong Kong birati svojeg sljedećeg čelnika. Prosvjednici traže slobodne izbore.

>> Hong Kong je nervozan jer mu posljednjih 15 godina znatno slabi gospodarski položaj

Komentara 2

Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
11:16 15.10.2014.

U Kijevu se isto policija sukobila sa demokratskim prosvijednicima, neke prosvjednike su istukli, neke zatvorili, mogli bi napisati koju o tome :P

KI
Kissinger
11:35 15.10.2014.

tisuću prosvjednika !! hong kong je velegrad,zamjetio sam neka čudna imena tih prosvjednika-jaki kinezi,isto kao da u zagrebu prosvjeduju ibre,huse i hase a svjetski mediji izvješćuju o prosvjedima hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije