UHIĆENO 12 LJUDI

Detalji velike akcije PNUSKOK-a u Splitu: Na meti istražitelja hotel na Žnjanu i zgrada na Mejama

Foto: PIXSELL
1/2
20.07.2021.
u 11:28

Izdani su nalozi za privođenje 12 osoba povezanih s izgradnjom dviju zgrada.

Policija je u utorak u Splitu uhitila nekoliko službenika Gradske uprave, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o velikoj akciji PNUSKOK-a vezanoj za građevinske malverzacije, odnosno prianja i davanje mita te su među uhićenima i poduzetnici, građevinari i arhitekti.

- Mogu jedino potvrditi kako je u Gradskoj upravi bilo policijskog postupanja, ali nikakve detalje ne smijemo iznositi. Gradonačelnik Ivica Puljak za sada se neće očitovati o ovome – rekla nam je glasnogovornica Grada Splita Kristina Čuvalo.

Službenih informacija još nema, ali navodno su uhićeni splitski poduzetnici Zvonko Kotarac i Mario Jukić. Na meti istražitelja su, kako se neslužbeno može doznati, Kotaračev hotel na Žnjanu i Jukićeva zgrada na Mejama te su izdani nalozi za privođenje 12 osoba povezanih s njihovom izgradnjom.

Neslužbeno, među uhićenima su Lada Pocrnić, nekadašnja voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, Ljiljana Poletti Kopešić, viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja, Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja.

Neslužbeno je riječ o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019.

U tijelu su pretrage stanova i poslovnih prostora uhićenih, među kojima su navodno voditeljica odsjeka za graditeljstvo te savjetnica i savjetnik iz tog odjela.

Ključne riječi

Komentara 46

DU
Deleted user
11:49 20.07.2021.

kada država odradi sve od početka do kraja, a to znači uhićenja , osuda i povrat ukradenog novca/imovine onda ćemo zapljeskati i krenuti naprijed kao društvo i država i da nema nedodirljivih zaboravih i to napomenuti .-)

Avatar Dokman
Dokman
11:51 20.07.2021.

Što su do sada radili, kao i u Zagrebu uostalom..? To samo govori o korupciji u pravosuđu i policiji a ne o tome kako će privesti neke miševe... već viđena predstava kao uskok nešto radi, pogotovo tamo gdje su pobjedili miljenici ljevičarskih medija... aha vjerujemo vam. Već smo se nagledali ovoga i ranije...

Avatar Bayaz the magi
Bayaz the magi
12:01 20.07.2021.

A ha, uhićen "poduzetnik" Kotarac! Pa taj lik, da je pravde, ne bi vidio više ništa osim 4 zida do kraja života!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije