NAPUSTILI SU ZEMLJU

Policija za urezivanje imena u Kolosej krivi par iz Engleske: Poznato koja kazna prijeti mladiću

Turist urezao ime na Kolosej
Foto: RYAN LUTZ/REUTERS/screenshot
1/2
29.06.2023.
u 19:20

"Krajnje je sramotno i znak velikog nedostatka kulture da turist nagrđuje jedno od najpoznatijih mjesta na svijetu i dio povijesne baštine", rekao je ministar kulture Gennaro Sangiuliano

Talijanska policija identificirala je par iz Engleske kao vjerojatne krivce nakon što se prošli tjedan proširila snimka mladića kako urezuje ime svoje djevojke na zid Koloseja u Rimu, što je izazvalo bijes javnosti. U subotu je na društvenim mrežama objavljen video u kojemu mladić s bradom u plavoj cvjetnoj košulji ključem urezuje svoje i ime svoje djevojke u Kolosej u Rimu. Urezao je natpis "Ivan + Hayley 23".

Talijanska policija rekla je da su uspjeli identificirati par uz pomoć fotografskih dokaza, ali nisu otkrili njihova imena. Policijski izvor rekao je da je mladić pod službenom istragom, ali je par napustio zemlju prije nego što su ih talijanske vlasti uspjele naći. Prijeti mu novčana kazna od najmanje 15.000 eura i do pet godina zatvora ako bude osuđen u Italiji.

VIDEO Turist urezao imena u Koloseum

"Krajnje je sramotno i znak velikog nedostatka kulture da turist nagrđuje jedno od najpoznatijih mjesta na svijetu i dio povijesne baštine", rekao je ministar kulture Gennaro Sangiuliano.

Izgrađen u prvom stoljeću nove ere, Kolosej je najveći amfiteatar na svijetu, rimska znamenitost i glavna turistička atrakcija. Na svom vrhuncu u njemu su se održavale gladijatorske borbe i drugi spektakli, od kojih su mnogi bili brutalni. Svake godine Kolosej posjeti oko milijun posjetitelja.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 1

Avatar Striborski
Striborski
08:08 30.06.2023.

Sad su par iz Engleske. Ti isti su prije bili označeni po defaultu kao ''ruski turisti''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije