Krvna osveta

Pomirili se i izljubili, ali nitko ne vjeruje da je kraj neprijateljstvu

romi
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/3
28.10.2010.
u 09:30

Nakon sukoba kod Ogulina policija je pretažila samo kuće napadača Velića, ali ne i osvetnike Hudoroviće.

- Bio sam ja u utorak u policiji, došli su po mene. Saček’o me upravnik (ravnatelj policije Oliver Grbić, op.a) i načelnik (Josip Ćelić, op.a). U policiji su bili i sin ubijenog Mate, Pero Velić i brat ubijenog, Petar. Upravnik nas pit’o bili se izmirili, Petar i ja smo odma’ pristali i poljubili jedan drugom ruke, ali Pero nije bio za. Tek nakon nekog vremena, kad ga je Petar već po ko zna koji put nagovarao, i on je pristao. Ali, nije mi poljubio ruku – pričao nam je jučer Mile Velić.

Našli smo ga ispred Županijskog suda u Karlovcu, gdje su suci zbog ubojstva Mate Velića ispred trgovačkog centra u Karlovcu “rešetali” njegova 14-godišnjeg unuka te dvojicu sinova, Juru (36) i Nenada (42). Iako se preziva Velić, Mile je najstariji član “klana Hudorovića” i sa suprotnim taborom, Velićima, nema - ništa:

Potraga za crnim Mercedseom

– Nije mi to familija, nisu oni uopće pravi Velići, uzeli su si to prezime, da im p... materina - objašnjava Velić koji je uime velikog pomirenja obitelji stisnuo ruku pomirenja s Velićima.

Sad, iako je dogovor postignut na tako visokoj razini, Hudorovići ne vjeruju odviše da će mira biti. Strahuju da će krvi biti još i da na ranjavanju njihovih Zorana i Zdravka Hudorovića (osumnjičeni otac i sin istog imena i prezimena, Frane Velić) te osveti koja je zatim uslijedila, ubojstvom Mate Velića (brat uhićenog Frane) i propucavanjem njegove 15-godišnje kćeri Nikoline te žene Drage Jurković, čiji životi i dalje vise o niti, ovaj sukob neće stati. Pričaju Hudorovići kako je policija jučer tragala za crnim Mercedesom C klase kojim je navodno neki Damir iz Splita trebao Velićima dopremiti oružje. Kažu još i da su u utorak, dan nakon ubojstva, Velići krenuli u naselje Tuškani ne bi li izmlatili Hudoroviće, ali im je policija tu pokvarila plan.

A dva javno izrečena razloga zbog kojih se krvna osveta dogodila, žena i novac, Hudorovići negiraju. Kažu da Velićima nisu bili dužni, da nikada od njih nisu posudili novac, iako svi znaju “da oni daju na kamatu”.

Postoji li fatalna Romkinja

Za fatalnu Romkinju, za koju u Karlovcu tvrde da se zove Andrea i da je pokćerka uhićenog Frane Velića, pa je ljubovala s pripadnicima obje obitelji, Hudorovići kažu da ne postoji i da oni nemaju ništa sa ženama ovih drugih.

Sukob je, uvjeravaju, počeo u subotu na sajmu u Otoku Oštarijskom, iako su prije svađe Velići i Hudorovići bili u istom društvu. Osim ranjenih i napadača tu su bili ubijeni Mate Velić te privedeni maloljetnik, koji je taj dan “zaradio” i ozljedu desne ruke. Nekoliko sati nakon pucnjave na sajmu policija je od karlovačkoga Županijskog suda tražila, i dobila, naloge za pretragu kuće Frane Velića u Budrovcima i kuće Vinke Velić u Karlovcu te BMW-a X5 i terenca:

- To su bili ujedno i jedini nalozi koje su tražili. U ponedjeljak, nakon očevida ubojstva, tražili su ostale naloge – objašnjava glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu Alenka Laptalo. Ispada tako da Hudoroviće, koji su krvlju išli osvetiti napad na sajmu, pretraživao nije nitko!

– Nismo znali da će do ovoga doći, nitko od njih nije ništa spominjao – uvjeravaju Hudorovići pa pomalo iznose da je sukoba između dviju sad zaraćenih obitelji bilo i ranije:

Supružnike zatukao šipkom

– Prije tri godine sad ubijeni Mate zatuko je šipkom mog brata Marka i njegovu ženu Katicu. Brat je nakon dva mjeseca umro u bolnici. Sad su moji ubili Matu. I gotovo. Treba stati – kaže djed uhićenog dječaka Mile Velić.

Komentara 16

BK
bez_komentara_2
12:25 28.10.2010.

Poruka je da možeš maloljetnika poslati da nekog ubije i proči će sa jako blagom kaznom!Bolje da su sređivali zakone nego što su jučer cijeli dan u saboru proveli bezveze svađajući se oko ničega! ZA UBOJSTVO MINIMALNO 10 GODINA!!!BEZ OBZIRAA NA GODINE! Ako znaš ubiti,onda znaš i guliti u zatvoru!

Avatar sultan46
sultan46
21:49 28.10.2010.

Ma dajte im samo oruzje,,neka se kokaju pa ce ih biti manje,,ionako samo kradu i nista nerade...

AL
alphazulu99
10:54 28.10.2010.

Ne samo zbog nasilja koje su u ovom slucaju pocinili Cigani, nego i nasilja ostalih, roditelji ili skrbnici moraju odgovarati za djela koja pocine njihova djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije