Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDENTIFIKACIJA POZIVATELJA

Popularna aplikacija za dopisivanje uvodi novu značajku: Štitit će korisnike od neželjenih poziva

Viber porukom upozorio korisnike na ponašanje kako bi se spriječilo šrenje COVID-19
Emica Elvedji/PIXSELL
08.05.2024.
u 11:32

Značajka se u nadolazećim danima postupno uvodi korisnicima Vibera na Android uređajima koji koriste verziju Vibera 21.1.3 ili noviju, objavljeno je iz tvrtke

Popularna aplikacija za dopisivanje Viber uvodi novu značajku kojom želi zaštiti korisnike od neželjenih poziva. Ova značajka naziva se Identifikacijom pozivatelja te je već dostupna za hrvatske korisnike Androida, ili će biti u nadolazećim danima, a iz tvrtke su objasnili kako će ta značajka funkcionirati u praksi.

Naime, prilikom dolaznih poziva s nepoznatih brojeva, korisnici Vibera vidjet će poruku upozorenja koja označava poziv kao 'siguran' ili kao 'potencijalni spam'. Osim toga, korisnici se mogu prijaviti kako bi aktivirali mogućnost identifikacije svih primljenih poziva, uključujući i one kada ih zove netko tko ne koristi Viber. Korisnici mogu omogućiti Identifikaciju pozivatelja u odjeljku 'Pozivi i poruke' unutar izbornika Postavke aplikacije. No, kako aplikacija zna koji poziv je siguran, a koji nije?

- Indikator vjerojatnosti spama određuje se unutarnjim sustavom temeljenim na brojnim faktorima, uključujući prethodne prijave spam poziva od strane drugih korisnika Vibera. Nakon što poziv završi, korisniku će biti ponuđene dodatne post-pozivne radnje poput ponovnog biranja, prijavljivanja, slanja poruka, uređivanja i spremanja kontakta. Rakuten Viber potiče korisnike da prijavljuju spam pozive pritiskom na gumb za prijavu kako bi pomogli poboljšati sustav i zaštititi druge korisnike od spama - pojasnili su.

Značajka se u nadolazećim danima postupno uvodi korisnicima Vibera na Android uređajima koji koriste verziju Vibera 21.1.3 ili noviju, objavljeno je iz tvrtke, a svim je korisnicima besplatna.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Nestale dok kažete Rim Tim Tagi Dim! Pronašli smo najbolje lazanje za Eurosong party

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije