Fiskalizacija

Porezna uprava: Ne unajmljujemo strance za provedbu nadzora

porezna uprava
Anto Magzan/PIXSELL
19.08.2013.
u 17:32

Napominju i da za obavljanje poslova inspektora treba najmanje tri godine radnog iskustva "na odgovarajućim poslovima", tako da su izjave o unajmljivanju stranaca za provođenje nadzora također netočne.

Porezna uprava tvrdi da su neistiniti navodi nekih medija da "porezni inspektori bježe ne sačekavši da im se izda račun, da se namjerno čeka da prođe radno vrijeme objekta te da su unajmili strance da vrše nadzore".

"Svaki porezni nadzor mora imati Zapisnik o poreznom nadzoru koji sadrži sve potrebne činjenice vezane uz nadzor. Slijedom navedenog, kada se npr. utvrdi neizdavanje računa, ovlašteni službenik se predstavi te odmah pristupa pisanju Zapisnika. Porezni obveznik, kod kojega se provodi nadzor, odmah u Zapisnik može unijeti svoje primjedbe ili u određenom roku podnijeti Prigovor na Zapisnik", pišu iz Porezne i dodaju da u nadzoru provedbe Zakona o fiskalizaciji ne kontroliraju radno vrijeme poreznog obveznika.

"Ne unajmljujemo strance"

Ističu da radno vrijeme kontrolira Državni inspektorat. "izjave i natpisi da Porezna uprava izriče privremene zabrane obavljanja djelatnosti zbog izdavanja računa izvan radnog vremena netočne su i neistinite", ističu iz Porezne.

Napominju i da za obavljanje poslova inspektora treba najmanje tri godine radnog iskustva "na odgovarajućim poslovima", "tako da su izjave o 'unajmljivanju stranaca' za provođenje nadzora također netočne".

Restoran nije zatvoren zbog 1,70 kuna viška

Osvrnuli su se i na nagađanja da je pelješki restoran "Gastro Mare", vlasnika Ante Bjelančića, zatvoren zbog 1,70 kuna viška u blagajni. "Netočna je izjava vlasnika da je povod zatvaranju bio višak od 1,70 kn i neisticanje naljepnice 'Bez računa se ne računa'. Nadzorom je utvrđen iznos od 1.000,00 kn u blagajni, za koje je vlasnik rekao da su polog, ali za koji ne postoji dokument ili odluka o pologu koja to dokazuje. Porezni inspektori nadzorom su također utvrdili neizdavanje računa te neuredno i netočno vođenje blagajničkih evidencija. Zanimljivo je da je porezni obveznik na dan provođenja nadzora do 20.19 sati izdao samo jedan račun i to inspektorima Porezne uprave. Inspektori su utvrdili da je u restoranu bilo još gostiju koji su platili uslugu, a vlasnik se očitovao da oni samo daju napojnicu konobaru", zaključuju iz Porezne uprave.

>>Pelješki restoran 'Gastro mare' zatvoren zbog viška od 1,70 kn!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije