sukob oko bljeska

Posvadili se oko toga tko će prvi položiti vijence

okučani, bljesak 2012. (1)
Ivica Galovic/PIXSELL
24.04.2013.
u 12:15

Adam Tomičić izrazio je svoje ogorčenje time što je službenim protokolom predviđeno da vijence kod središnjeg križa u Okučanima polože predstavnici te općine, ali ne i grada Nove Gradiške

Nekoliko dana prije svečanog obilježavanja 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak, organizatori iz Brodsko-posavske županije neočekivano su se sukobili oko statusa Okučana i toga tko će prvi i kamo položiti vijence.

Naime, predsjednik Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata Adam Tomičić izrazio je svoje ogorčenje time što je službenim protokolom predviđeno da vijence kod središnjeg križa u Okučanima polože predstavnici te općine, ali ne i grada Nove Gradiške.

– S ponosom ističem da je s istočnog dijela u Okučane prva ušla 121. brigada, odnosno dio njezine prve bojne. Ne dopuštamo da netko zanemari Novu Gradišku i njezine ratne postrojbe, jer netko bi danas-sutra mogao reći da su Okučani oslobodili sami sebe – rekao je Tomičić te najavio upućivanje službenog dopisa Ministarstvu obrane. Vjekoslava Karešin iz Udruge udovica poginulih branitelja upozorila je na degradirajući položaj obitelji poginulih branitelja koje su kod polaganja vijenaca, umjesto na prvo, stavljene na zadnje mjesto. Najavila je i da zbog toga iduće godine neće ni doći na proslavu. Stjepan Šugić je u ime Organizacijskog odbora rekao da se radi samo o prijedlogu protokola koji se do 1. svibnja još može promijeniti.

>> Obilježena 22. godišnjica pogibelji redarstvenika Josipa Jovića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije