POPLAVE

Potopljena državna cesta Koprivnica - Varaždin

22.08.2002.
u 00:00

KOPRIVNICA, GRUBIŠNO POLJE - Zbog jake kiše i začepljenih slijevnika sinoć je oko 20 sati poplavljen dio državne ceste Koprivnica - Varaždin u koprivničkome prigradskom naselju Kunovcu bregu. Voda je prodrla i u dvorišta te podrume kuća pa su neki stanari morali čak spašavati svinje i kokoši od vodene bujice koja se slijevala s obližnjeg brda.

Promet poplavljenom cestom morala je regulirati koprivnička policija, a intervenirali su i vatrogasci koji su vodu s prometnice i iz začepljenih slijevnika na pločnicima prepumpavali u odvodne kanale. Bujica je u kućna dvorišta nanijela veće količine mulja i šljunka, a građani su bili prisiljeni kantama iznositi vodu iz podruma.

- Pajceki su bili do koljena u vodi, a piceki su plivali! Već smo molili da se nekaj učini, ali nitko nije ni prstom mrdnuo - bila je ogorčena obitelj Dragutina Šijaka iz Kunovca brega.

Vladi Glavici pak poplavljena je garaža jer su odvodni kanali bili - zatrpani.

- Vatrogasci su nam prije neki dan morali ispumpati grabu kraj kuće koja je puna vode - žalio se Glavica.

U poplavljenim se dvorištima sinoć osjetio i vonj fekalnih voda pa su se stanari uplašili zaraze. Promet dijelom državne ceste normaliziran je oko 23 sata.

Zbog nevremena i grmljavine središte Koprivnice sinoć je nakratko ostalo bez javne rasvjete pa je taj dio grada do 22 sata bio u mraku.

Šire područje Grubišnog Polja sinoć je oko 18 sati pogodilo olujno nevrijeme, praćeno snažnim pljuskom, vjetrom i mjestimice sitnim ledom. Tijekom nevremena koje je trajalo 40-ak minuta grad je bio bez struje. Vrtovi su bili potopljeni kišnicom, kao i putni jarci.

R. Mihaljević, M. Palijan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije